Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste actrices nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste actrices nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Margot Robbie wint geen Oscar voor 'Barbie' maar had er al eerder eentje kunnen winnen.

Enkele weken geleden werden de Oscarnominaties bekend gemaakt. Ondanks het feit dat er heel wat toptalenten genomineerd werden, heeft bijna iedereen het over Margot Robbie die geen kans maakt op een van de felbegeerde gouden beeldjes voor haar rol in Barbie. Had zij echter al niet eerder een Oscar horen te winnen?

Robbie was vorig jaar nog te zien in dé zomerblockbuster van 2023, namelijk Barbie. De film was een groot succes en werd maar liefst 8 keer genomineerd, maar regisseuse Greta Gerwig en Robbie niet. Toch was dit zeker niet Robbie's beste rol.

Carrière
De Australische actrice werd in 1990 geboren. Op haar 18de wist ze al kleine rolletjes en cameo's te bemachtigen in televisie series, maar haar grote doorbraak kende ze in 2013, toen ze een van de hoofdrollen wist te bemachtigen in Martin Scorsese's The Wolf of Wall Street.

De rol wist ze te bemachtigen door de regisseur en Leonardo DiCaprio te verrassen door laatstgenoemde een klap te verkopen tijdens de auditie. Haar optreden werd algemeen geprezen en vestigde haar positie als een veelbelovend talent in Hollywood, maar een Oscarnominatie bleef uit.

Meer
Vanaf dit moment had ze de rollen echter voor het oprapen. Zo wist ze wederom hoge ogen te gooien als Harley Quinn in verschillende DC-blockbusters, maar ook als Tonya Harding in I, Tonya en Kayla Pospisil in Bombshell.


Voor beide films werd Robbie genomineerd voor een Oscar, maar hoewel ze al heel wat prestigieuze prijzen op haar schoorsteenmantel heeft staan, ontbreekt nog de grootste prijs. Hoewel iedereen het over Barbie heeft, vinden velen dat de actrice al eerder een Oscar had moeten winnen

Ooit nog?
Er zijn zeker meer dan genoeg filmtalenten zijn die nooit een Oscar hebben gewonnen, maar veel fans en critici van mening dat Robbie, ondanks haar jonge leeftijd, er al lang eentje zou mogen hebben.


Met haar voortdurende toewijding aan haar vak en haar vermogen om keer op keer te schitteren op het scherm, lijkt het echter slechts een kwestie van tijd voordat ze misschien de hoogste eer van de filmindustrie ontvangt.

NieuwsFilm

meest populair