Margot Robbie verkocht Leonardo DiCaprio een klap tijdens auditie

Het was haar manier om een indruk te maken.

Ter promotie van haar nieuwste film Focus heeft de Australische actrice Margot Robbie aan magazine Harper's Bazaar onthuld hoe ze mogelijk een rol in The Wolf of Wall Street bemachtigde. Het was eigenlijk vrij eenvoudig: ze hoefde enkel met haar handjes te wapperen tijdens de auditie. Ze voerde deze uit met haar tegenspeler Leonardo DiCaprio.

"Er ging door mijn hoofd: 'Je hebt letterlijk 30 seconde de tijd om iets indrukwekkends te doen, want anders zal het er nooit van komen. Het is een kans die maar één keer in je leven voorkomt. Neem hem.' En dus begon ik tegen Leo te schreeuwen terwijl hij terug brulde. En hij was echt angstaanjagend. Ik kon hem bijna niet bijhouden. En hij eindigde met: 'Je zou blij moeten zijn met een man als ik. Kom hier en kus me.' Dus ik nader zijn gezicht heel langzaam en bedenk: 'Misschien moet ik hem kussen. Wanneer krijg ik anders de kans om Leo DiCaprio te zoenen?' Maar er ging iets anders in mijn hoofd rond en plotseling: 'BLAM!' Ik sla hem in het gezicht. En daarna schreeuw ik: 'Krijg de klere!' En dat stond helemaal niet in het script. Iedereen in de kamer werd doodstil en ik was als aan de grond genageld."

De 24-jarige schoonheid overpeinsde daarna haar onbevreesde keuze. "Ik denk: 'Je hebt zojuist Leonardo DiCaprio in zijn gezicht geslagen. Ze zullen je arresteren, want dat is mishandeling. Je zal zeker weten nooit meer aan de bak komen, dat staat vast. Ze zullen je wellicht aanklagen voor het geval er een kneuzing op zijn gezicht verschijnt en hij iets anders moet filmen.'"

Robbie kreeg uiteindelijk de rol van Naomi Lapaglia aangeboden, de tweede vrouw van DiCaprio's Jordan Belfort. De zwarte komedie van Martin Scorsese wordt in het algemeen rijkelijk omarmd met diens speelduur van drie uur. De Blood Diamond-acteur won een Golden Globe voor zijn rol en Robbie zelf werd ook beloond met de winst van Best Female Newcomer.



NieuwsFilm

meest populair