Keert Cillian Murphy terug in '28 Years Later'? Derde film in de reeks gaat naar Sony Pictures

Keert Cillian Murphy terug in '28 Years Later'? Derde film in de reeks gaat naar Sony Pictures

Sony Pictures heeft een biedoorlog gewonnen om de rechten van '28 Days Later', regisseur en schrijver van het origineel keren terug voor het vervolg.

28 Years Later, het langverwachte vervolg op 28 Days Later en 28 Weeks Later heeft een thuis gevonden bij Sony Pictures. Sony heeft een biedoorlog gewonnen om de rechten van de franchise. De studio is van plan om meerdere vervolgen te maken en het lijkt erop dat Cillian Murphy(Oppenheimer) terugkeert naar de franchise die hem groot heeft gemaakt.

Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) zal het eerste vervolg gaan regisseren, hij regisseerde in 2002 ook al 28 Days Later. Ook schrijver Alex Garland is weer van de partij, Garland is de laatste jaren vooral bekend als regisseur van films als Ex Machina en Annihilation. Hij gaat nu het script schrijven voor 28 Years Later.

Murphy
Cillian Murphy, die met 28 Days Later doorbrak in Hollywood, is ook weer van de partij. Hij zal gaan dienen als uitvoerend producent van de nieuwe film. Er bestaat een grote kans dat de acteur ook te zien zal zijn in het vervolg, maar details over de film zitten nog achter slot en grendel.

In 28 days Later is Murphy te zien als Jim, een fietskoerier uit London, die uit een coma ontwaakt en erachter komt dat een virus het grootste deel van de bevolking van Groot-Brittannië heeft gedood. Het virus verandert de besmette patiënten in een soort zombies. Samen met een groep overlevenden probeert Jim een veilige plek te vinden.

28 Weeks
Naast Murphy speelden ook Naomi Harris, Christopher Eccleston en Brendan Gleeson rollen in de film. In 2007 verscheen het vervolg 28 Weeks Later, dat zich inderdaad 28 weken later afspeelt. Garland en Boyle produceerden de film, maar Cillian Murphy keerde niet terug. De hoofdrollen werden deze keer gespeeld door Jeremy Renner en Rose Byrne.



NieuwsFilm

meest populair