Acteurs die nog zoveel meer hadden kunnen laten zien: 'The Dark Knight'-ster Heath Ledger

Acteurs die nog zoveel meer hadden kunnen laten zien: 'The Dark Knight'-ster Heath Ledger

De geliefde ster overleed voordat hij 30 was maar had al een behoorlijke indrukwekkende carrière achter de rug.

Er zijn genoeg legendarische acteurs die nog op 80 of zelfs 90-jarige leeftijd in films verschijnen. Helaas komen ook de nodige filmtalenten veel te jong te sterven. Heath Ledger hoort in die laatste categorie.

Ledger werd op 4 april 1979 in Perth, Australië geboren en brak voordat hij 20 was al door in Hollywood. Zijn carrière begon namelijk in de late jaren negentig en hij groeide al snel uit tot een van de meest veelbelovende acteurs van zijn generatie.

Doorbraak
Na meerdere kleine rollen brak de acteur echt door in 1999 met de tienerkomedie 10 Things I Hate About You, waarin Ledger te zien is als de charmante bad boy Patrick Verona. Vanaf dat moment had hij de rollen voor het oprapen, maar Ledger wilde niet alleen gecast als de hunk.

Hij ging dus voor verschillende en diverse rollen en wist hoge ogen te gooien met films als Monster's Ball en A Knight's Tale. Een van zijn beste prestaties levert hij in Brokeback Mountain, iets dat hem zelfs een Oscarnominatie opleverde.

Joker
Ledgers hoogtepunt kwam echter in 2008, toen hij was te zien als Batmans aartsvijand de Joker in Christopher Nolans The Dark Knight. Hier liet Christian Bale zich recentelijk nog over uit, die zei dat Ledger dé ster van de film was en elke scène waarin hij te zien was 5wist te stelen.


We hebben al heel wat Jokers gezien. Zo won ook Joaquin Phoenix het felbegeerde gouden beeldje voor zijn prestatie als 'The Clown Prince of Crime', maar Ledgers Joker blijft legendarisch. Hij was de eerste acteur die een Oscar won voor een rol in een superheldenfilm.

Einde
Helaas werd Ledgers veelbelovende carrière abrupt afgebroken, toen hij op 22 januari 2008 op slechts 28-jarige leeftijd overleed aan een onbedoelde overdosis medicijnen. Zijn dood werd beschouwd als een tragedie in de filmwereld.


Over heel de wereld rouwden fans, die het tragisch vonden dat getalenteerde Ledger zo vroeg kwam te overlijden, al helemaal aangezien hij nog zoveel potentieel had. Hoewel zijn dood een schok was, zal Heath Ledger altijd herinnerd worden om zijn indrukwekkende oeuvre.

NieuwsFilm

meest populair