Eindelijk: 'Poor Things', dé arthouse-film van 2023, vanaf nu te zien in Nederland

Eindelijk: 'Poor Things', dé arthouse-film van 2023, vanaf nu te zien in Nederland

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter.

Met alom geprezen titels als Dogtooth, The Lobster en The Favourite ontpopte de Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos zich langzaam, maar zeker tot de internationale koning van de absurdistische arthouse. Met zijn nieuwste langspeler, Poor Things, wist de 'Zeus van Hollywood' zichzelf zowel in kwantiteit als kwaliteit wederom te overtreffen.

Voor zijn achtste langspeler kon Lanthimos namelijk rekenen op een dik budget van 35 miljoen dollar (meer dan het dubbele in vergelijk met zijn vorige project) en vrijwel al zijn bizarre denkbeelden realiseren; dit resulteerde in een prachtige 'steampunk-herinterpretatie' van Europa tijdens de late negentiende eeuw. Emma Stone werkte met Poor Things voor de tweede keer samen met Lanthimos en produceerde dit keer ook mee. In de nabije toekomst kunnen we zelfs nóg twee films van het duo Lanthimos en Stone verwachten (klik hier voor het artikel).

Synopsis
Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren.

Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Dystopie/utopie
In de trailer zien we dat dit een fantastisch audiovisueel spektakel gaat worden wat bijna barst van het filmtalent; zowel voor als achter de camera.


Poor Things is vanaf 8 februari overal in het land te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair