Blue Beetle keert officieel terug in nieuwe DC Universe: "we zien hem snel"

Blue Beetle keert officieel terug in nieuwe DC Universe: "we zien hem snel"

Acteur Xolo Maridueña is dolenthousiast over de samenwerking met James Gunn.

Nu het DC Extended Universe voorbij is, en James Gunn's nieuwe 'DC Universe' eindelijk begint op te starten, is er nog altijd de vraag wie van de acteurs er mag blijven, en wie er vertrekt. Ook wat betreft Blue Beetle.

Die film kwam vorig jaar uit, net aan het einde van het DCEU. Gunn gaf eerder al zelf aan grote fan te zijn van Xolo Maridueña in de rol, maar een officiële bevestiging van een verdere samenwerking tussen de twee bleef uit. Tot nu.

Snelle kever
Maridueña gaf een interview tijdens de Saturn Awards, waarin hij er geen doekjes om wond. "Ik weet dat we Blue Beetle weer zullen zien," aldus de acteur. "Of het nu in de vorm van Blue Beetle 2 komt of waar dan ook."

Over de samenwerking met Gunn en de andere producenten is hij dolenthousiast. "[Ze hebben] ons op elegante wijze in hun nieuwe universum gestopt, ook al was dat niet wat ze eerst hadden bedacht. " Daarmee kan hij met zekerheid over zijn personage zeggen, "We zien hem snel."

De film
Blue Beetle gaat over de Latijns-Amerikaanse Jaime (Maridueña), die verbonden wordt met een buitenaards relikwie en daardoor in een superheld verandert. Jaime gebruikt zijn krachten dan om zijn familie en zijn buurt te beschermen.


De film was geen hit, maar Gunn zag er blijkbaar genoeg potentieel in om met Maridueña verder te gaan. Eerst is de filmmaker echter druk bezig met Superman: Legacy: die film begint in maart met zijn productie.

NieuwsFilm

meest populair