Na 33 jaar stopt de bedenker van Deadpool met het personage

Na 33 jaar stopt de bedenker van Deadpool met het personage

Op social media blikt hij terug op een fantastisch deel van zijn carrière, dat hij zal afsluiten met één laatste verhaal.

Rob Liefeld, de bedenker van bekende stripheld Deadpool, stopt ermee. Dat heeft hij via social media laten weten. Er komt nog één Deadpool-stripverhaal van de maker en dat zal de allerlaatste zijn.

Liefeld creëerde het personage in 1990, toen hij debuteerde in Marvel Comics' The New Mutants #98. In de afgelopen 33 jaar is de populariteit van Deadpool zo gestegen dat hij nu één van de meest geliefde (anti-)helden op het witte doek is geworden, gespeeld door Ryan Reynolds.

Met pensioen
"Ik ga met pensioen bij Deadpool. Het is officieel," zo schreef Liefeld op X (zie hieronder). "Ja, na 33 jaar niet alleen Deadpool te hebben geïntroduceerd, maar ook veel van zijn populairste avonturen te hebben vastgelegd, is het tijd voor de Deadpool Daddy om afscheid te nemen."

Hij ging verder: "Ik zal deze reis voltooien met meer dan 1000 pagina's samen met mijn Mercenary Misfit. Dus ik maak dit laatste Deadpool-verhaal af, en geloof me, het is een wild verhaal, en noem het een samenwerking van jewelste. Het wordt leuk!"

De films
Over de Deadpool-films is Liefeld zelf altijd heel uitgesproken geweest. Zo maakte Deadpool 2 hem naar eigen zeggen "emotioneel", en haalde hij een paar jaar terug vrij publiekelijk uit naar Disney in zijn stripverhalen, toen het erop leek dat de studio geen Deadpool-film meer gepland had.


Inmiddels lijkt de samenwerking tussen Liefeld en Disney wel weer goedgekomen. Liefeld is naar eigen zeggen erg betrokken geweest bij de productie van Deadpool 3. Onlangs waarschuwde "The House of the Mouse" hem zelfs nog dat hij iets teveel informatie aan het weggeven was.

NieuwsFilm

meest populair