De ondergewaardeerde 'Creep'-films zijn must-watches voor horrorfans en staan gewoon op Netflix

De 'Creep'-films bieden een leuke twist aan het found footage-subgenre.

Auteur:
Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht, maar soms zijn ze enkel verantwoordelijk voor de distributie buiten de VS van sommige films. Het komt soms voor dat deze films niet onder de categorie 'Netflix Originals' te vinden zijn, maar wel exclusief te zien zijn op Netflix. Voorbeelden hiervan zijn de Creep-films.

Creep is ontstaan als samenwerking tussen Mark Duplass (The Morning Show) en Patrick Brice. Ze schreven samen het script van de films en spelen de hoofdrollen in de eerste film.

Sterk ontvangen
De Creep-films zijn nooit uitgebracht in de bioscoop, dus dat kan een grote reden zijn dat je nog nooit van ze hebt gehoord. Het is echter zonde als dat zo zou blijven. Beide delen zijn namelijk ijzersterk en weten op een unieke manier komedie-elementen te fuseren met het horror/thriller-genre.

Het eerste deel heeft een sterke 91% op Rotten Tomatoes. Vaker wordt een vervolgfilm wat minder ontvangen dan het origineel, maar Creep 2 wist zijn voorganger te overtreffen met een score van 100%.

Verhaal
Het verhaal van Creep kan als volgt worden samengevat: Wanneer een videograaf reageert op een advertentie van de website Craigslist voor een eendaagse baan in een afgelegen bergstadje om de laatste berichten van een stervende man op video vast te leggen, neemt de klus een vreemde wending wanneer de laatste berichten donkerder en donkerder worden.


De videograaf blijft de klus klaren, maar als het tijd is om te vertrekken, kan hij zijn sleutels niet vinden, en als hij een vreemd telefoontje krijgt, merkt hij dat zijn cliënt helemaal niet is wat hij aanvankelijk leek te zijn.

Tweede deel
Het is beter om geen details te verstrekken over het verhaal van Creep 2, aangezien het enorme elementen van de eerste film vrijgeeft. Wel kan er gezegd worden dat het tweede deel ook gebruik maakt van de found footage-techniek, maar toch erg anders aanvoelt dan zijn voorganger.


De invalshoek van Creep 2 is namelijk heel anders dan die van de eerste film. Ook is de cast iets groter: Desiree Akhavan en Karan Soni zijn namelijk in de film te zien. De films hebben dus veel te bieden: horror, comedy en interessante plotwendingen.

NieuwsFilm

meest populair