Deze Netflix Original is één van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze Netflix Original is één van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Tom Holland laat zijn ware acteertalent zien in 'The Devil All the Time'.

Het verfilmen van een geliefd boek kan meerdere kanten opgaan; je kunt bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op boekverfilmingen als The Black Phone, 3:10 to Yuma en A History of Violence. Vandaag zetten we de Netflix Original The Devil All the Time met Spider-Man-acteur Tom Holland in de hoofdrol.

Verhaal
De film volgt verschillende personages wier verhalen samenkomen in twee steden in Zuid-Ohio in de periode vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de jaren zestig. Er is Willard Russell, een gekwelde veteraan die zijn mooie vrouw Charlotte niet kan redden van een dodelijke ziekte, ongeacht hoeveel offerbloed hij op zijn 'gebedslogboek' giet.

Dan heb je Carl en Sandy Henderson, een duo van seriemoordenaars, die de Amerikaanse snelwegen afstruinen op zoek naar geschikte modellen om te fotograferen en uit te roeien. Er is de prediker Roy en zijn kreupele sidekick Theodore, die op de vlucht zijn. In het midden in dit alles zit Arvin Eugene Russell, de zoon van Willard en Charlotte, die opgroeit tot een goede maar ook gewelddadige man.

Verfilming
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald Ray Pollock. Regisseur Antonio Campos bleef zeer loyaal aan het boek. Dit uitte hij zelfs in de visuele aspecten van de film: "Het boek biedt deze verbazingwekkende momenten en beelden, dingen als het gebedslogboek en de foto's van Carl in het boek. Het zet je geest op gang."


Soms distantiëren auteurs zich liever van adaptaties van hun werk, maar dat was hier zeker niet het geval. Pollock diende namelijk als de narrator van de film.

Holland
Tom Holland kennen we uiteraard van zijn rol als Peter Parker/Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe, maar een groot aantal van zijn andere films zijn niet zo goed uit de verf gekomen. Denk hierbij aan Chaos Walking en Cherry. Als je benieuwd bent waar Holland qua acteerwerk toe in staat is, dan moet je The Devil All the Time kijken.


Hij zet misschien wel zijn beste acteerprestatie neer sinds hij werd gecast als Spider-Man. Naast Tom Holland bevat de film toptalent als Robert Pattinson, Sebastian Stan, Haley Bennett, Jason Clarke en Riley Keough.

NieuwsFilm

meest populair