'Harry Potter'-ster Ralph Fiennes over het hedendaagse publiek: "iedereen is zo soft"

De acteur vindt het niet nodig dat alles aangepast moet blijven worden.

Auteur:
Ralph Fiennes, voornamelijk bekend van zijn rol als Voldemort in de Harry Potter-franchise, vindt dat de filmwereld aan het veranderen is. De acteur is namelijk van mening dat je vandaag de dag behoorlijk goed moet oppassen met wat je zegt of laat zien zonder kritiek te krijgen.

Fiennes, eveneens bekend van pareltjes als Schindler's List en The English Patient, was een van de weinigen beroemdheden die het opnam voor J.K. Rowling. Hij vond de haat die zij kreeg veel te ver gaan. Zo noemde hij de bedreigingen walgelijk.

Meer
De 61-jarige Fiennes vindt het maar niets dat er tegenwoordig 'trigger-waarschuwingen' worden gegeven bij bepaalde films en theaterstukken. Tijdens een interview met de BBC laat hij zich hierover uit.

Zo begint hij: "Het publiek van tegenwoordig is soft. De impact van het theater zou juist moeten zijn dat je geschokt bent en een onrustig gevoel krijgt. Ik denk niet dat je op dat soort dingen voorbereid hoeft of hoort te zijn".

Uitzondering
Fiennes vervolgt: "Er zijn zeker uitzonderingen. Zo is het natuurlijk wel uiterst belangrijk dat er waarschuwingen zijn voor mensen die fysieke gevolgen ervaren door bepaalde triggers, zoals epileptische aanvallen".Bekijk zijn volledige reactie hier.

NieuwsFilm

meest populair