Mysterieuze parel op Netflix: 'Blade Runner 2049' scoort 88% op Rotten Tomatoes

'Blade Runner 2049' van Denis Villeneuve is een scifi film die je moet hebben gezien.

Auteur:
Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de scififilm Blade Runner 2049 van regisseur Denis Villeneuve, die je kunt kennen van Dune en Prisoners.

Blade Runner 2049
De film uit 2017 heeft een hoofdrol voor Ryan Gosling. Bijrollen gingen naar onder meer Ana de Armas en Harrison Ford. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (88%): "Visueel verbluffend en narratief bevredigend, verdiept en breidt Blade Runner 2049 het verhaal van zijn voorganger uit, terwijl het op zichzelf een indrukwekkende filmprestatie is."

Reacties
"Letterlijk het beste wat je kunt krijgen van een film in het cyberpunkgenre. Geweldige acteurs (vooral Ryan Gosling die zijn rol als Officer K heel goed speelt), geweldige regie, weinig gebruik van CGI en als het werd gebruikt, was het heel goed gedaan, ongelooflijke geluidseffecten." schreef Feazy op Rotten Tomatoes.AB schreef op Rotten Tomatoes: "Hoewel het tempo vergelijkbaar is met dat van de eerste film, die ik te langzaam vond, zorgt de traagheid van deze film voor spanning doordat actie en intriges met elkaar worden verweven. Visueel en auditief meesterwerk."

Op Netflix
De $150 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $267 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film, ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD-agent K. een lang verborgen geheim, dat het potentieel heeft om wat er nog aan beschaving over is, in chaos te storten. K's ontdekking leidt ertoe dat hij op zoek moet naar Rick Deckard, een voormalig Blade Runner van de LAPD, die al dertig jaar vermist is.

NieuwsFilm

meest populair