'Godzilla x Kong: The New Empire' haalt inspiratie uit deze onverwachte Mel Gibson-klassieker

'Godzilla x Kong: The New Empire' haalt inspiratie uit deze onverwachte Mel Gibson-klassieker

Regisseur Adam Wingard haalt kennelijk al zijn invloed uit films van de jaren '80.

Aan het einde van Godzilla vs. Kong was er een fragiele alliantie tussen Godzilla en King Kong ontstaan. Het vervolg, dat volgende maand uitkomt, is daarom niet zomaar weer een 'versus'-film, maar verkent juist een heel andere dynamiek tussen de twee monsterhelden.

En als je regisseur Adam Wingard mag geloven, kwam de inspiratie voor die dynamiek uit een wel heel onverwachte hoek. Godzilla x Kong: The New Empire verwijst namelijk terug naar... Lethal Weapon?

Buddy-cop
"Er is een soort wapenstilstand," zo zegt Wingard over de nieuwe film. De relatie tussen Godzilla en Kong is volgens hem misschien wel het best te omschrijven als "de dysfunctionele 'buddy cop'-relatie. Mijn invloeden zijn altijd verankerd in de jaren '80, en de jaren '80 waren uitstekend voor [die] verhaallijn."

Het grote voorbeeld waar Wingard naar verwijst is Lethal Weapon, de actiefilm met Mel Gibson en Danny Glover uit 1987. Gibson en Glover spelen agenten die uit noodzaak moeten samenwerken om een moord op te lossen, maar elkaar mogen, dat doen ze niet echt.

Release
Hoe deze dynamiek precies wordt uitgespeeld in Godzilla x. Kong, dat kunnen we eind volgende maand zelf gaan zien. De spektakelfilm van Warner Bros. draait vanaf 29 maart in de bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair