Hoe de nieuwe 'Planet of the Apes'-film afwijkt van zijn voorgangers

Hoe de nieuwe 'Planet of the Apes'-film afwijkt van zijn voorgangers

Na drie eerdere films wordt de 'Planet of the Apes'-franchise nieuw leven ingeblazen met een compleet nieuwe cast en insteek.

Na drie films in de Planet of the Apes-filmserie wordt de franchise nieuw leven ingeblazen met een compleet nieuwe cast en insteek voor Kingdom of the Planet of the Apes. Hoofdrolspeler Owen Teague (IT), die de rol van Noa speelt, onthult hoe de film zich onderscheidt van de eerdere trilogie.

Het in 2017 uitgekomen War of the Planet of the Apes bracht een einde aan het verhaal van Caesar, die ervoor zorgde dat de apen in vrijheid konden leven. Volgens Owen Teague zien we in de nieuwe film een verschuiving naar de sfeer van de klassieke films uit jaren 60 en 70.

Botsing tussen werelden
Het hoofdpersonage uit vorige films, Caesar, had door zijn opvoeding door mensen een complexe relatie met zowel mensen als apen. Terwijl Noa juist een chimpansee is die nooit in aanraking is gekomen met mensen. Dit beïnvloedt sterk hun karakters en motivaties.

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich 300 jaar af na de gebeurtenissen van War of the Planet of the Apes en we zien dat Noa's nieuwsgierigheid een unieke kijk geeft op de wereld om hem heen.

Release aanstaande
De film is geregisseerd door Wes Ball, die eerder The Maze Runner-films maakte. Naast Owen Teague zie we Freya Allan (The Witcher), Kevin Durand ([Locke & Key), Peter Macon (Shameless) en William H. Macy (Fargo).


Kingdom of the Planet of the Apes verschijnt vanaf 22 mei in de Nederlandse bioscopen. De laatste trailer, die tijdens de Superbowl uitkwam, is nu hierboven te bekijken. Lees hier meer over de nieuwe trailer en het plot.

NieuwsFilm

meest populair