Een van de beste Netflix Originals is je waarschijnlijk compleet onbekend: 'The Ballad of Buster Scruggs'

Een van de beste Netflix Originals is je waarschijnlijk compleet onbekend: 'The Ballad of Buster Scruggs'

Netflix strikte legendarisch regisseursduo Joel en Ethan Coen voor de markante film 'The Ballad of Buster Scruggs'.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste Netflix-producties die je wellicht is ontgaan, maar zeker de moeite waard is: The Ballad of Buster Scruggs.

We schrijven al een tijdje over ondergewaardeerde topfilms van Netflix zelf. Zo zetten we onlangs nog films als The Devil All the Time en El fotógrafo de Mauthausen nog in het zonnetje. Nu leggen we de focus op een genre dat je niet zo vaak meer voorbij ziet komen: de western.

Anthologie
In het 19e-eeuwse Amerika na de burgeroorlog, waar het leven wreed en goedkoop was, ontvouwen zich de verhalen van zes verschillende mensen, verenigd door de dood.

Beginnend met "The Ballad of Buster Scruggs", staat de opgewekte Buster Scruggs, de dodelijke scherpschutter met een razendsnelle rechterhand en een mooie zangstem, op het punt te ontdekken dat talent alleen niet genoeg is.

Sterrencast
Na The Ballad of Buster Scruggs volgen de 'fragmenten' Near Algodones, Meal Ticket, All Gold Canyon, The Gal Who Got Rattled en The Mortal Remains. Toptalent als Liam Neeson, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, James Franco en Tom Waits zijn de hoofdrolspelers van deze fragmenten.


De Coen-broers zijn de regisseurs van alle fragmenten, dus het viel te verwachten dat ze van hoge kwaliteit waren. Toch blijft het indrukwekkend, zeker omdat de film uitkwam in een periode waarin Netflix het niet moest hebben van de exclusieve films.

Drive-Away Dolls
De Coen-broers hebben sinds The Ballad of Buster Scruggs geen film meer samen gemaakt. Ze legden hun focus allebei op individueel werk. Zo regisseerde Joel Coen The Tragedy of Macbeth voor AppleTV+ en komt op 22 februari Ethan Coens nieuwe film Drive-Away Dolls uit.


De film volgt Jamie, een ongeremde vrije geest die over haar zoveelste breuk met een vriendin klaagt, en haar ingetogen vriendin Marian die dringend wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start beginnen de twee aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee, maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep onbekwame criminelen tegenkomen.

NieuwsFilm

meest populair