Hoe lang gaat Sony nog door met hun 'Spider-Man'-universum na de flops 'Morbius' en 'Madame Web'?

Hoe lang gaat Sony nog door met hun 'Spider-Man'-universum na de flops 'Morbius' en 'Madame Web'?

Sony Pictures weet het enorme succes van hun 'Spider-Verse'-animatiefilms niet na te bootsen met hun live-action-films.

Het opbouwen van een eigen filmuniversum als het MCU is onwijs lastig. Vrijwel elke grote filmstudio in Hollywood heeft het succes van het MCU geprobeerd na te bootsen. Warner Bros. met het DCEU, Universal met het Dark Universe en zo kun je wel even doorgaan.

Sony Pictures is nu ook al sinds 2018 bezig met het uitbouwen van een 'Cinematic Universe' rondom de Spider-Man-personages waar ze de filmrechten van bezitten. Het is echter de vraag hoe lang ze hier nog mee door zullen gaan.

Filmrechten
Een heel korte geschiedenisles: in de jaren 90 verliep het op financieel gebied niet voorspoedig voor Marvel Comics. Om rond te komen, verkochten ze de filmrechten van veel van hun meest geliefde personages aan verschillende filmstudio's.

Zo kwamen o.a. de X-Men, Fantastic Four en Daredevil bij 20th Century Fox en verkreeg Sony Pictures de filmrechten van alle personages gerelateerd aan Spider-Man. Ze maakten hier al snel gebruik van door van start te gaan met de Spider-Man-films van Sam Raimi.

Eerder al mislukt
Na Spider-Man 3 besloot Sony een nieuwe richting op te gaan met het personage, wat resulteerde in The Amazing Spider-Man met Andrew Garfield. De studio had bij voorbaat al plannen om hier een 'cinematic universe' van te maken, maar besloot in zee te gaan met Disney/Marvel Studios nadat The Amazing Spider-Man 2 flopte.


De samenwerking met Marvel Studios verloopt tot de dag van vandaag nog enorm voorspoedig, maar in 2018 startte Sony met Venom opnieuw een cinematic universe. Dit keer draaide het om spin-offs over schurken van Spider-Man, waarschijnlijk met de hoop om ze te verzamelen in de 'Sinister Six' zodat ze het op konden nemen tegen Tom Hollands Spider-Man.

Hoe lang nog
Sony heeft nu vier films gemaakt binnen hun eigen cinematic universe, en alleen de Venom-films zijn succesvol geweest. Morbius was een enorme flop en Madame Web, de nieuwe film in dit universum, lijkt misschien nog erger te floppen.


Dit jaar verschijnen nog twee andere Marvel-films van Sony: Kraven the Hunter en Venom 3. Of Sony dit cinematic universe door gaat zetten, ligt volledig aan de ontvangst van deze twee films. Er bestaat dus een degelijke kans dat Sony dit jaar al de stekker uit dit cinematic universe gaat trekken.

NieuwsFilm

meest populair