Godzilla en Kong nemen het op tegen een 'geheime' titaan in 'The New Empire'

Godzilla en Kong nemen het op tegen een 'geheime' titaan in 'The New Empire'

De nieuwste trailer bevestigt dat Godzilla en Kong het niet alleen op zullen nemen tegen Skar King, maar ook tegen een wellicht nóg krachtigere titaan.

Fans van Godzilla hebben al een goed jaar achter de rug met Godzilla Minus One en Monarch: Legacy of Monsters. Volgende maand krijgen ze al het nieuwe avontuur van de iconische Kaiju voorgeschoteld in de vorm van Godzilla x Kong: The New Empire.

Let op! Dit artikel bevat mogelijke SPOILERS voor Godzilla x Kong: The New Empire.

Monsterverse
The New Empire wordt de vijfde film binnen het zogeheten 'Monsterverse'. Hiervoor kregen we al Godzilla (2014), Kong: Skull Island, Godzilla: King of the Monsters en Godzilla vs. Kong. In deze films hebben we een hoop iconische Kaiju als King Ghidorah, Rodan, Mothra en Mechagodzilla gezien.

In The New Empire nemen Godzilla en Kong het op tegen compleet nieuwe Kaiju. In de trailers komt vooral Skar King naar voren, maar in de nieuwste trailer wordt er ook gehint naar een andere dreiging.

Ijzig mysterie
In de onderstaande trailer van The New Empire zien we kort dat een mysterieus wezen een soort ijsstraal op Kong afvuurt. Aan de hand van speelgoed dat in 2023 al is uitgelekt, weten we dat dit een nieuwe Kaiju genaamd Shimo is.


Shimo wordt als volgt beschreven: "een legendarische ijstitan met onstuitbare, wereldbeëindigende krachten." Skar King neemt het dus niet in zijn eentje op tegen Godzilla en Kong. Nu we weten dat hij samenwerkt met Shimo, is het meteen een stuk logischer dat Kong de hulp van Godzilla nodig heeft.

Extra hulp
De nieuwste trailer onthult ook dat Godzilla en Kong hulp krijgen van niemand minder dan Mothra. Deze Kaiju zagen we natuurlijk al in King of the Monsters. Ze is een hechte bondgenoot van Godzilla. Ze offerde haarzelf op in het gevecht tegen King Ghidorah om haar krachten aan Godzilla te geven.


In de scène na de aftiteling zagen we dat er een ei dat vermoedelijk van Mothra was, werd ontdekt door Monarch. Op 28 maart zien we hoe dit allemaal gaat verlopen. Godzilla x Kong: The New Empire verschijnt dan namelijk in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair