Daisy Ridley werd ziek door 'Star Wars': "Het is een religie voor anderen"

Daisy Ridley werd ziek door 'Star Wars': "Het is een religie voor anderen"

Daisy Ridley werd onverwachts getroffen door de impact van haar rol in Star Wars, wat resulteerde in stress en angst.

Daisy Ridley raakte bekend met Star Wars: The Force Awakens. Ze was destijds niet bedacht op hoe erg het impact zou hebben op haar gezondheid.

Recent vertelde de 31-jarige ster hier aan Inverse: "De eerste keer dat ik de film zag, dacht ik dat ik het verpest had. Dat was 10 jaar geleden. Ik heb er nu meer gevoel voor, al vind ik me wel een baby daar."

Tot religie verheven
Ze vervolgde met: "Regisseur J.J. Abrams vertelde me dat ik de omvang van Star Wars moest begrijpen. Dat het niet een rol is in een film, maar een religie voor anderen. Toen de gekte startte, dacht ik dat ik in orde was. Dat was ook grotendeels zo."

Ook zei ze: "Maar wat ik moeilijk vond te begrijpen was dat mijn normaal niet het normaal was van anderen. Het bleek een worsteling om om te gaan met de realiteit en de fantasie die mensen - zelfs familie en vrienden - op je projecteren."

Stress en angst
Daisy Ridley ontwikkelde daarop stress en angst en werd ziek. Ze had al endometriose en PCOS, maar kreeg door de paniek ook gaten in haar maag - nog meer buikpijn dus. Na het tweede deel Star Wars: The Last Jedi moest ze noodgedwongen een half jaar rusten. In de onderstaande YouTube-video van GQ vertelde ze meer.



Daarna volgde het laatste deel Star Wars: The Rise of Skywalker en voelde ze zich door de stilte die volgde ondergedompeld in rouw. Het was 2019 en de pandemie startte met de lockdown. Dat bleek haar redding: verplicht rusten, zelfzorg en ontstressen.

NieuwsFilm

meest populair