Christopher Nolan wil een horrorfilm maken: "een genre met veel somberheid, veel abstractie"

Christopher Nolan wil een horrorfilm maken: "een genre met veel somberheid, veel abstractie"

Nolan vertelt wat hem zo aanspreekt aan het genre en wat nodig is voor de overstap naar het genre

Tijdens een gesprek met het British Film Institute onthulde filmmaker Christopher Nolan dat het maken van een horrorfilm iets was dat hij uiteindelijk graag zou willen aanpakken.

Nolan vertelt wat hem zo aanspreekt aan het genre: "Ik denk dat horrorfilms erg interessant zijn omdat ze afhankelijk zijn van zeer filmische apparaten. Het gaat echt om een diepgewortelde reactie op dingen en dus zou ik op een gegeven moment heel graag een horrorfilm willen maken."

Een uitzonderlijk idee
"Maar een hele goede horrorfilm vereist een echt uitzonderlijk idee en daar zijn er niet veel van. Dus ik heb geen verhaal gevonden dat zich daarvoor leent."

"Ik denk dat het vanuit filmisch oogpunt een heel interessant genre is. Het is ook een van de weinige genres waarin de studio's veel van dit soort films maken en het zijn films met veel somberheid, veel abstractie. Ze hebben veel eigenschappen die Hollywood over het algemeen niet in films wil verwerken, maar dat is een genre waarin het is toegestaan," aldus de filmmaker.

Horrorelementen
Nolan is niet onbekend met wat horrorelementen. Eén van de eerste films van de filmmaker, genaamd Insomnia ging over rechercheurs die een moordenaar op het spoor waren en superheldenfilm Batman Begins heeft een bijzonder spannende scène met Cillian Murphy als de Scarecrow.



En als we het dan toch al over Cillian Murphy en Nolan hebben; Oppenheimer heeft volgens de filmmaker ook horrorelementen.

Het leuke van genre
"Zeker, Oppenheimer heeft elementen van horror, wat volgens mij zeker passend is bij het onderwerp. Het midden van de film is sterk gebaseerd op het overvalgenre en dit onluikt in een rechtszaaldrama. Dat is het leuke van genre: je kunt met veel verschillende gebieden spelen, terwijl dat bij verschillende soorten films echt niet zou mogen," bevestigt Nolan.



NieuwsFilm

meest populair