Deze blockbuster werd voordat hij uitkwam al aangepast vanwege alle backlash

Deze blockbuster werd voordat hij uitkwam al aangepast vanwege alle backlash

Josh Trank vond het een goed idee om de naam van Doctor Doom aan te passen...

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat fans teleurgesteld achterblijven nadat een film flopt. Op sociale media laten ze dan weten hoeveel beter de film eruit had kunnen zien, maar soms worden blockbusters ook aangepast vóór de release vanwege alle backlash. De onderstaande film hoort ook in dat rijtje thuis.

Het gaat hier om Fantastic Four, die in 2015 uitkwam. Josh Trank, de regisseur van de blockbuster, mocht de film voor zijn rekening nemen. Voordat hij de film überhaupt uitbracht liet hij weten een belangrijk element te gaan veranderen, maar dit schoot de fans in het verkeerde keelgat.

Doctor Doom
De Fantastic Four zijn bekende superhelden, maar de grote schurk van het verhaal, Doctor Doom, is misschien wel nóg beroemder. Dit personage staat bekend als iemand die zeer intelligent is, over een onverwoestbaar pantser beschikt en over de wereld wil heersen.

Doctor Doom is dan ook een van de meest iconische schurken in de stripwereld en is enorm populair onder de fans van superheldenverhalen. Toen zij dan ook kregen te horen dat Trank voor een andere naam wilde gaan waren zij allesbehalve tevreden.

Anders
Wat blijkt, Trank wilde de naam van Doctor Doom aanpassen. Laatstgenoemde heet normaalgesproken Victor von Doom, maar de regisseur wilde gaan voor Victor Domashev. Hier was de fanbase totaal niet van gediend en dit lieten ze weten ook.


Na bakken van kritiek besloot de studio hier dan ook op terug te komen. Iedereen moest naar de studio terugkeren voor heropnames, aangezien de naam Domashev volledig uit de film gehaald moest worden. De heropnames waren peperduur maar helaas werd de film hier alsnog geen succes door.

Dure flop
Fantastic Four werd uiteindelijk een draak van een film. Aan de box-office stelde de blockbuster zwaar teleur maar ook de andere cijfers vallen tegen. Op IMDb scoort deze een 4,3 en op Rotten Tomatoes zelfs een 9%.


De Doctor Doom-acteur zelf, Toby Kebell, vond het zelf zo'n rampzalige ervaring dat hij het er nooit meer over wil hebben. Laten we hopen dat de Marvel-remake het beter doet, maar slechter is ook niet mogelijk.

NieuwsFilm

meest populair