Wist je dit: 'Dune'-ster Timothée Chalamet speelt de hoofdrol in deze vergeten Netflix Orginal

Wist je dit: 'Dune'-ster Timothée Chalamet speelt de hoofdrol in deze vergeten Netflix Orginal

De jonge Chalamet heeft al een zeer respectabele carrière achter de rug. Zo speelde hij de hoofdrol in 'The King' van David Michôd.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste Netflix-producties die je wellicht is ontgaan, maar zeker de moeite waard is: The King met Timothée Chalamet.

Naast Chalamet hebben topacteurs als Robert Pattinson, Joel Edgerton, Sean Williams, Ben Mendelsohn en Lily-Rose Depp rollen in de film.

Verhaal
De film concentreert zich op de jonge prins genaamd Hal. Hij verafschuwt het koninklijke leven en is hieraan ontsnapt door onder het volk te leven. Wanneer zijn vader sterft, wordt Hal met tegenzin gekroond tot Henry V.

Terwijl hij geforceerd wordt het leven te leven waar hij voor vreesde, krijgt hij ook te maken met de paleispolitiek, de oorlog die zijn vader achterliet en de emotionele gevolgen van zijn vorige leven.

Topper
Het acteertalent dat betrokken is bij deze film hebben we al benoemd, maar alleen een topregisseur als David Michôd is in staat om al deze namen aan te trekken. Michôd is een Australische regisseur die doorbrak met de topfilm Animal Kingdom.


Dit volgde hij op met een andere topper: The Rover. Sinds The King heeft hij geen nieuwe film meer geregisseerd, maar hij keert binnenkort eindelijk terug met Wizards!. The King heeft op Rotten Tomatoes een score van 71%. Dit is niet torenhoog, maar verre van slecht. De film is meer dan de moeite waard.

Dune: Part Two
Binnenkort zien we Chalamet weer terug in de rol van Paul Atreides in hét scifi-evenement van het jaar: Dune: Part Two. In deze film verenigt Paul Atreides zich met Chani en de Fremen. Tegelijkertijd zoekt hij wraak op de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd.


Dune: Part Two verschijnt op donderdag 29 februari in de bioscoop, maar een dag eerder zijn er al enkele voorpremières. De eerste reacties noemen de film "meesterlijk" en het lijkt erop dat het ook financieel een enorm succes gaat worden.

NieuwsFilm

meest populair