Is de flop 'Madame Web' de doodsteek voor Sony's Spider-Man Universe?

Is de flop 'Madame Web' de doodsteek voor Sony's Spider-Man Universe?

Nadat al drie films tegenvielen en de vierde een nieuw dieptepunt is, wil Sony er misschien wel mee stoppen.

Marvel Studios en Sony Pictures maken samen de films over de Spinneman, terwijl Sony op eigen houtje de spin-offs over de tegenstanders van Spider-Man produceert, zoals Venom, Morbius en Madame Web. En dat laatste gaat niet altijd even soepel. De Venom-films scoorden financieel sterk, maar de twee andere films blijken regelrechte flops.

De blockbuster scoort teleurstellende cijfers. Op IMDb staat deze op een 3,8 en op Rotten Tomatoes zelfs maar op een 12%. Ook de box-office van Madame Web valt behoorlijk tegen. De film haalde in zijn openingsweekend zelfs minder op dan flaters als Morbius en de 2015 Fantastic Four-versie.

Einde
Sony heeft nu vier films uitgebracht die draaien om Spider-Man gerelateerde personages, maar alleen Venom werd matig onthaald, de rest pakte slecht uit. De vraag is nu of de studio besluit door te gaan met hun SSU, oftewel het Sony's Spider-Man Universe.

Er komen sowieso nog twee films aan, die wel eens allesbepalend kunnen zijn. Het gaat hier om Kraven the Hunter, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Aaron Taylor-Johnson en het derde Venom-deel, waarvoor Tom Hardy terugkeert. Beide blockbusters komen dit jaar nog uit.

Volgend jaar
Mochten ook deze twee films teleurstellen, dan is het nog maar de vraag of Sony door zal willen gaan met deze reeks.


Marvel zal de situatie vast en zeker ook wel goed in de gaten houden, aangezien zij hier misschien wel een slag mee kunnen slaan als Sony geen interesse meer heeft in deze personages.

NieuwsFilm

meest populair