De knotsgekke trailer van 'Borderlands' zit vol verrassingen, waaronder een Nederlandse grootheid

De knotsgekke trailer van 'Borderlands' zit vol verrassingen, waaronder een Nederlandse grootheid

Krijgen we er dit jaar weer een succesvolle game-verfilming bij?

Onlangs verscheen de eerste trailer van Borderlands, een nieuwe game-verfilming van Thanksgiving-regisseur Eli Roth. De trailer is misschien een beetje veel voor mensen die de spellen niet kennen, daarom helpen we je een beetje.

De film volgt een markante groep 'vault hunters' die onder andere gespeeld worden door Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Jack Black en Kevin Hart.

Verhaal
Lilith (Blanchett), een beruchte outlaw met een mysterieus verleden, keert met tegenzin terug naar haar thuisplaneet Pandora om de vermiste dochter van de machtigste S.O.B. van het universum, Atlas, te vinden.

Ze vormt een alliantie met een onverwacht team: Roland (Hart), een voormalige elitehuurling, die nu wanhopig op zoek is naar verlossing; Tiny Tina (Ariana Greenblatt), een wilde tiener; Krieg (Florian Muntenau), Tina's gespierde, retorisch uitgedaagde beschermer; Tannis (Curtis), de wetenschapper met een zwakke greep op het gezond verstand; en Claptrap (Black), een aanhoudend wijze robot.

Moxxi's bar
In de trailer bezoekt het team onder andere 'Moxxi's bar'. We zien op deze locatie vluchtig een hoop bekende gezichten. De meest opvallende is wel Gina Gershon in de rol van 'Mad Moxxi', de eigenaar van de bar (2:15). Dit is een geliefd 'Borderlands'-personage dat in vrijwel elk spel verschijnt.


Ook zien we snel (1:15) Benjamin Byron Davis als Marcus Kincaid, een bekende wapenhandelaar. Hij is in de spellen ook de narrator. Wie weet is dit ook zo in deze film. Letterlijk één seconde later zien we Amerikaans komiek Bobby Lee. Hij maakt in de film een cameo als Larry, een personage dat niet voorkomt in de spellen.

Dutch Giant
De verrassing die je zeker is ontgaan, is de aanwezigheid van niemand minder dan 'The Dutch Giant' Olivier Richters. Op het 0:44 tijdstip is hij te spotten als Krom, de leider van een groep bandieten.


De meest opvallende verrassingen in de trailer zijn nu besproken, maar voor grote fans van de spellen is er nog wel meer te vinden. In de bovenstaande video worden de kleinste details uitgelicht door Borderlands-bedenker Randy Pitchford. De film verschijnt op 8 augustus in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair