'Superman: Legacy' kan een punt van ergernis uit 'Wonder Woman 1984' repareren

'Superman: Legacy' kan een punt van ergernis uit 'Wonder Woman 1984' repareren

En dat bedoelen we letterlijk, want het plotpunt uit de DC-film was nooit de bedoeling...

Hoewel hij niet op de castfoto van eerder vandaag stond, zijn er hoge verwachtingen van het broertje van James Gunn, Sean Gunn, die het personage Maxwell Lord in Superman: Legacy gaat spelen.

Het vorige optreden was in Wonder Woman 1984 waar hij werd vertolkt door Pedro Pacal en de centrale slechterik was, tot grote irritatie van fans.

Niet hoe hij oorspronkelijk bedoeld was
In de aftrap van het DCU lijkt hij (nog) geen groot aandeel te hebben en men hoopt dan ook dat hij niet wordt neergezet als de antagonist, zoals dus wel eerder gebeurde in de Wonder Woman-sequel en Supergirl.

Oorspronkelijk gemaakt door Keith Giffen, J.M. DeMatteis en Kevin Maguire, verscheen Maxwell Lord voor het eerst in Justice League #1 (1987) en daarin was hij een soort van slijmerige zakenman.

Zijn centrale rol was die van ingewikkelde en schokkerige woordvoerder van een 'Justice League'-versie die onderworpen was aan menselijk toezicht en daarom veel meer politiek had om zich zorgen over te maken.


Notalgie naar de oude tijd
In de jaren daarna heeft onder andere DeMatteis gesproken over het feit dat hij een beetje teleurgesteld is dat Lord tegenwoordig een besnorde schurk is geworden die zelfs mensen vermoord, zoals Blue Beetle.

Het was Countdown to Infinite Crisis die ervoor zorgde dat Lord veranderde in de megalomane moordenaar die sindsdien zowel de strips als het scherm domineert. Laten we hopen dat de gebroeders Gunn de luchtigheid weer terugbrengen.

NieuwsFilm

meest populair