Mark Ruffalo wil geen brave personages meer spelen na 'Poor Things': "Ik ben het zo beu om zo braaf te zijn"

Mark Ruffalo wil geen brave personages meer spelen na 'Poor Things': "Ik ben het zo beu om zo braaf te zijn"

Volgens Ruffalo heeft de rol van Duncan Wedderburn hem op een ander pad gezet in zijn carrière.

Na zijn rol in Poor Things, heeft Mark Ruffalo besloten dat hij klaar is met het spelen van sympathieke mannen.

De acteur speelt in Yorgos Lanthimos' Poor Things een losbandige en egoïstische advocaat, genaamd Duncan Wedderburn. Een slechterik in verhouding met Ruffalo's personages uit bijv. 13 Going On 30, Spotlight en zelfs The Incredible Hulk.

Beginselen van Duncan
In een interview met Deadline merkt Ruffalo op dat hij eerder wel rollen heeft gespeeld met Duncan-achtige kwaliteiten, zoals Paul van The Kids Are All Right en Terry van You Can Count On Me:

"Ik heb een aantal personages mogen spelen die aan Duncan doen denken, een soort van de beginselen van Duncan. Zelfs 'Even You Can Count on Me', dat personage, is een soort 'hij doet het nooit goed'-persoon, waarvan je houdt."

Een onverwachte kant
"Wedderburn spelen deed me veel denken aan mijn vroege theaterdagen, toen ik gewoon heel moedig en nogal gevaarlijk was. Om de een of andere reden heb ik het door de jaren heen erg terughoudend gehouden, en alle rollen die ik speelde vereisten dat. Dit is een rol waarin niemand mij had verwacht," aldus de acteur.



Volgens Ruffalo heeft de rol hem op een ander pad gezet in zijn carrière: "Ik ben het zo beu om me zo braaf te gedragen. Ik wil het schip gewoon zo dicht mogelijk bij het rif brengen zonder het daadwerkelijk te laten crashen. En misschien laat ik het ook crashen. Het kan me geen reet meer schelen."

NieuwsFilm

meest populair