Greta Gerwig laat zich eindelijk uit over de Oscarnominaties van 'Barbie'

Greta Gerwig laat zich eindelijk uit over de Oscarnominaties van 'Barbie'

Ze had gehoopt op meer, maar prijst zichzelf nog behoorlijk gelukkig.

Toen de Oscarnominaties bekend werden gemaakt waren de nodige Barbie-fans behoorlijk teleurgesteld. Hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseuse Greta Gerwig maken geen kans op de Oscar voor beste actrice en beste regisseur. Gerwig laat zich er nu zelf over uit.

Gerwig, eveneens bekend van andere sterk onthaalde films zoals Lady Bird en Little Women, leverde met Barbie dé blockbuster van 2023. De film scoorde overal goed, bracht enorm veel geld op en werd dan ook maar liefst genomineerd voor 8 Oscars.

Reactie
Niet verkeerd zou je dus zeggen, maar sommige filmfanaten vinden het onterecht dat Robbie en Gerwig 'genegeerd' werden. In een recent interview laat de regisseuse zich erover uit: "Kijk, natuurlijk had ik maar wat graag een nominatie gezien voor Margot".

"Tegelijkertijd prijs ik me ook gelukkig en ben ik blij dat we er allemaal samen kunnen zijn. De moeder van een vriendin zei tegen me: 'Ik kan niet geloven dat je niet genomineerd bent!' Ik zei toen: 'Maar dat ben ik wél. Ik heb een Oscar-nominatie gekregen!'"

Tevreden
Gerwig vervolgt: "Zij zei toen weer: 'Oh, dat is geweldig!'. Mijn antwoord? 'Dat is het zeker!'" De regisseuse mag dan geen kans maken op het felbegeerde gouden beeldje in de categorie beste regisseur, wel werd ze genomineerd voor 'Best Adapted Screenplay'. Of ze dit wint, daar komen we op 11 maart achter.



NieuwsFilm

meest populair