Werner Herzog over de eerste 30 minuten van 'Barbie': "Dit is hel"

Werner Herzog over de eerste 30 minuten van 'Barbie': "Dit is hel"

De Duitse filmlegende vindt er niks aan of begrijpen we hem verkeerd?

De nodige Barbie-fans zijn teleurgesteld dat dé blockbuster van 2023 'maar' 8 keer werd genomineerd door de Academy. Werner Herzog zit hier echter niet mee. Sterker nog, de Duitse acteur/regisseur vergelijkt de film met hel zelf.

Herzog, o.a. bekend van Fitzcarraldo en Grizzly Man, heeft geprobeerd Barbie te kijken, maar echt ver kwam hij niet. Hij heeft pas 30 minuten gezien, maar erg lovend is hij niet over de film. Hier had hij tijdens een recent interview het volgende over te zeggen.

Reactie
Zo begint Herzog: "Ik heb 'Oppenheimer' nog niet gezien, maar dat doe ik nog wel. Ik heb wel de eerste 30 minuten van 'Barbie' gezien, want ik was toch best wel benieuwd. Ik kan me er nog niet echt over uitlaten, want ik moet de film volledig zien, maar toch..."

"Zou het kunnen dat 'Barbie' de hel is? Ik weet het niet, ik moet me er toch nog eens voor gaan zitten om dan een echte mening te kunnen vormen". Erg positief klinkt dit niet, maar sommige filmfanaten zeggen dat hij het iets ander bedoelt dan je in eerste instantie zou denken.

Hel
Je denkt meteen dat Herzog de eerste minuten zo slecht vindt dat hij dit een 'helse ervaring' noemt, maar het zou ook kunnen dat Barbieland in zijn ogen hel is, waarin de Barbies en Kens elke dag weer hetzelfde meemaken als de dag ervoor.


Mocht hij de film ooit nog helemaal zien dan zal hij hier vast en zeker wel nog op terugkomen.

NieuwsFilm

meest populair