Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste actrices nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste actrices nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Vijf nominaties achter haar naam, maar de Oscar ontbreekt nog steeds in haar prijzenkast.

De laatste tijd komen er wel vaker artikelen langs over films die het zeker hadden verdiend een Oscar te winnen. Er zijn echter ook meer dan genoeg filmtalenten die zeker al een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis hadden mogen nemen.

Michelle Williams hoort ook zeker in die categorie thuis. De actrice begon haar carrière in de vroege jaren negentig, maar brak pas echt door met haar rol als Jen Lindley in de populaire serie Dawson's Creek. Vanaf dat moment had ze de rollen voor het oprapen.

Carrière
Ze zetten een van haar beste rollen neer als Alma in de 2005-topper Brokeback Mountain, waarin ze een complexe en ontroerende vertolking neerzet van een vrouw die worstelt met haar liefde voor een homoseksuele man.

Ook in 2011 wist ze weer hoge ogen te gooien met haar rol als Marilyn Monroe, in My Week with Marilyn. Het is geen makkelijke taak om dit iconische filmlegende overtuigend neer te zetten, maar Williams doet dit op fantastische wijze.

Meer
Daar blijft het niet bij. Met Blue Valentine, Manchester by the Sea en de recente The Fabelmans leverde ze wederom geweldige prestaties. Deze vijf films hebben ook iets met elkaar in gemeen.


Voor alle vijf deze pareltjes werd Williams genomineerd voor een Oscar, maar alle vijf de keren ging ze met lege handen naar huis. Ondanks het feit dat de actrice wordt gezien als een van de meest getalenteerde en veelzijdige talenten van haar generatie, ontbreekt de grootste en meest prestigieuze filmprijs nog.

NieuwsFilm

meest populair