Christopher Nolan was geen fan van deze iconische zin uit 'The Dark Knight': "het achtervolgt mij"

Christopher Nolan was geen fan van deze iconische zin uit 'The Dark Knight': "het achtervolgt mij"

De regisseur legt uit hoe die zin nu verband houdt met zijn nieuwste film 'Oppenheimer'.

"You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain." We kennen natuurlijk allemaal wel deze iconische zin uit The Dark Knight, uitgesproken door Harvey Dent (Aaron Eckhart). Maar wist dat je die zin bijna niet in de film had gezeten?

Dat onthult regisseur Christopher Nolan nu in een nieuw interview met Deadline. "Het achtervolgt mij," zo vertelt hij over de zin.

Niet door hem geschreven
Nolan onthult dat niet hij de zin had geschreven, maar juist zijn broer Jonathan Nolan (bekend van de serie Westworld). "En ik snapte het toen niet. (...) Ik zei, 'Oké, laat het er maar in, maar ik weet niet echt wat het betekent.'"

Maar uiteindelijk werd de zin iconisch, en moest ook Nolan toegeven dat zijn broer gelijk had. "Over de jaren sinds de film is uitgekomen, lijkt het alsmaar meer waar te zijn geworden. (...) Het pijnigt me, omdat het de zin is die het meest resoneert."

Oppenheimer
Nolan haalt de zin nu aan, omdat hij vindt dat het toepassing heeft op zijn nieuwe film Oppenheimer. "In dit verhaal is dat absoluut zo. Bouw ze op, breek ze af. Het is de manier waarop we mensen behandelen."


Oppenheimer is de favoriet voor de Oscars op zondag 12 maart (voor ons 13 maart in de vroege uren). De film heeft 13 nominaties en lijkt gegarandeerd om er een aantal te winnen, waaronder misschien Best Picture.

NieuwsFilm

meest populair