Deze wereldberoemde horror-franchise wordt een videogame

Deze wereldberoemde horror-franchise wordt een videogame

Na games over Jason Voorhees en Leatherface komt er nu een met een bovennatuurlijk element.

DreadXP (The Mortuary Assistant) werkt naar verluidt aan een nieuwe videogame gebaseerd op de Paranormal Activity-franchise van Paramount en Blumhouse.

De game moet de 'found footage'-stijl van de films vertalen naar een interactieve manier van spelen. Het spel zal het verhaal van de films op verrassende manieren uitbreiden.

Unieke manier van spelen
Het spel zal een zogenaamd 'Haunt System' bevatten. Dit hangt in dat de type schrikmomenten en de intensiteit ervan zal afhangen van de acties van de spelers.

Het is nog onduidelijk of alle films van de franchise worden meegenomen in de game, of dat er iets geheel nieuws wordt gemaakt.

Van film naar game
Patrick Ewald, CEO en producent van DreadXP, zei in een verklaring het volgende over het spel:"We zijn verheugd dat we met Paramount Game Studios samenwerken en de wereld van Paranormal Activity naar gamers kunnen brengen. De films hebben een rijke mythologie en zitten vol creatieve schrikmomenten. We hopen een van de meest angstaanjagende games ooit te kunnen maken."

Grote franchise
De franchise, die inmiddels bestaat uit zeven films, begon in 2007 en bracht succes naar het 'found footage'-subgenre. De films hebben bij elkaar wereldwijd meer dan 800 miljoen dollar opgebracht.Het spel van Paranormal Activity moet in 2026 verschijnen voor meerdere platformen.

NieuwsFilm

meest populair