De toekomst van de 'Scream'-franchise ligt helemaal aan gort

De toekomst van de 'Scream'-franchise ligt helemaal aan gort

Het plan voor een drie-films-reboot-tijdlijn is van de baan na alle commotie rondom deel 7...

De geliefde Scream-franchise sloeg in 2022 met succes een nieuwe weg in door met het vijfde deel een legacy/reboot sequel te presenteren die oude acteurs naast een nieuwe generatie plaatste.

Want langzaam werd de focus verlegd van het eeuwige slachtoffer Sidney Prescott (Neve Campbell) naar de zussen Samantha Carpenter (Melissa Barrera) en Tara Carpenter (Jenna Ortega), waarbij Sam een directe link had met de originele Woodsboro-moordenaars uit de vorige delen.

Trilogie gaat niet meer door
Oorspronkelijk was het dan ook de bedoeling dat Barrera een eigen verhaalboog van drie films zou leiden en na het succes van zowel Scream (2022) als Scream VI (2023) leek dit slechts een kwestie van tijd.

Echter, problemen achter de schermen bij het geplande Scream 7 hebben gezorgd voor gigantische veranderingen die niet goed zijn voor de toekomst. Barrera werd namelijk ontslagen, Ortega is vertrokken en ook beoogd regisseur Christopher Landon hield het daardoor voor gezien.

Interessante richting
De plottwist was dat Sam de dochter bleek te zijn van Billy Loomis (Skeet Ulrich) die in de twee laatste films verscheen als hallucinaties van haar, wat duidde op een mogelijk kwaad dat in Sam leefde. Maar dit is dus een coole verhaallijn die nu nooit meer een bevredigend einde zal krijgen.

Het zou eventueel nog steeds verder kunnen gaan met andere personages zoals de Meeks-tweeling of men brengt gewoon Campbell weer terug voor een laatste confrontatie met de 'Ghostface'-killer.NieuwsFilm

meest populair