Dit is waarom 'The Wicker Man' met Nicolas Cage zo zwaar flopte

Dit is waarom 'The Wicker Man' met Nicolas Cage zo zwaar flopte

Regisseur Neil LaBute steekt na 18 jaar de hand in eigen boezem...

The Wicker Man is volgens vele recensenten één van de beste horrorfilms ooit gemaakt. En dan bedoelen we natuurlijk de versie uit 1973. Zoals gebruikelijk verscheen er in 2006 een remake.

Deze versie met Oscarwinnaar Nicolas Cage (die tot dan toe een redelijk smetteloze carrière had met succesvolle titels en vanaf hier werd eigenlijk de daling ingezet) faalde echter hopeloos, zowel op kritisch als op commercieel vlak. Het productiebudget werd niet eens terugverdiend.

Interview met 'Movieweb'
Regisseur Neil LaBute was daar grotendeels verantwoordelijk voor en heeft een paar gedachten over waarom het destijds fout ging. Onder andere de eeuwige bemoeienis van studiobonzen komt aan bod:

"Er waren veel koks in de spreekwoordelijke keuken met verschillende meningen en benaderingen. Alleen over de toon konden we het al niet eens worden. Is het horror? Is het comedy? Uiteindelijk dachten we deze twee genres te kunnen combineren, maar dat is niet echt gelukt".

Aangepaste trailer
Met een gemiddelde 'Rotten Tomatoes'-score van 16% vond het publiek de film dus vooral hilarisch in plaats van eng. De editor van onderstaande preview vond dat ook en monteerde hem daarom meer als een comedy.



NieuwsFilm

meest populair