De beste fan-theorieën die alles veranderen #3: Mad Max is niet meer dan een volkslegende

De beste fan-theorieën die alles veranderen #3: Mad Max is niet meer dan een volkslegende

Dit zou meteen een einde brengen aan alle verwarring en vragen die al decennialang de ronde doen.

Op het internet zijn heel wat 'fan theories' te vinden over allerlei films, die het hele verhaal veranderen. Een van de populairste theorieën is dat alle Mad Max-films niet meer zijn dan verhalen die verteld worden door verschillende mensen. Gewoon een grappig verhaal of zou er toch waarheid achter kunnen schuilen?

Nog niet zo heel lang geleden kwam er een artikel langs op FilmTotaal dat Max Rockatansky misschien wel te zien zal zijn in de prequel spin-off Furiosa. De nodige fans vragen zich af of dit wel zo'n goed idee is, aangezien dit behoorlijk verwarrend zou kunnen zijn in verband met de tijdlijn die al niet al te duidelijk is.

Theorie
Ondanks het feit dat de Mad Max-films behoorlijk geliefd zijn, is het niet altijd allemaal even duidelijk. Is Fury Road met Tom Hardy een remake op de trilogie Mel Gibson of gaat het hier toch over een vervolg? Zelfs de wereld waarin het verhaal zich afspeelt lijkt soms te veranderen.

Een theorie zou het antwoord kunnen geven op al deze vragen. Er doet namelijk een verhaal de ronde dat stelt dat alle films in de franchise eigenlijk hetzelfde verhaal zijn, maar verteld door verschillende mensen.

Legende
Het idee hierachter is dat het verhaal van Mad Max een volkslegende is. Het is een verhaal dat steeds opnieuw wordt verteld, maar dan wel met een andere draai eraan. Volgens deze interpretatie zijn de verschillen tussen de film niet zozeer fouten in de continuïteit, maar juist variaties op hetzelfde thema.


Elke film biedt dus een uniek perspectief op het verhaal van Max en de wereld waarin hij leeft. Dit zou ook uitleggen waarom hij soms wordt afgeschilderd als een eenzame wreker maar soms ook meer als een held.

Wel of niet
De regisseur van de franchise, George Miller, heeft echter nog niet gezegd of er enige waarheid achter deze theorie schuilt. Misschien dat we er ooit nog wel achter komen, maar voorlopig blijft dit enkel en alleen stof tot nadenken voor de fans.



NieuwsFilm

meest populair