Dakota Johnson haalt na amper een maand flink uit naar 'Madame Web'

Dakota Johnson haalt na amper een maand flink uit naar 'Madame Web'

De geplaagde hoofdrolspeelster zegt dat ze nooit meer een soortgelijke film wil maken...

Je kon erop wachten, een acteur of actrice die na het floppen van een project een boekje open doet over diens slechte ervaringen. Nu is Dakota Johnson aan de beurt na het recente debacle Madame Web.

In een gesprek met 'Bustle' beschreef zij haar nachtmerrie-achtige ervaring tijdens het opnemen van de Spider-Man spin-off en zei dat het eindproduct in helemaal niets leek op wat zij en het team wilden maken.

Studiobonzen zijn de baas en dat is niet goed
Johnson: "Het was absoluut bijzonder en leerzaam voor mij, want ik had zoiets nooit eerder gedaan. Maar ik doe het nooit weer, omdat ik geen zin meer heb in die wereld. Wat mij echt bang maakt, beslissingen worden steeds meer genomen door commissies. Maar een film moet gemaakt worden door een creatieve geest, omringd met een team kunstenaars".

"Je kunt geen kunst produceren op basis van cijfers en algoritmen. Ik heb al langer het gevoel dat het tegenwoordige publiek buitengewoon slim is. Leidinggevenden denken dat dit niet zo is, maar het publiek herkent altijd onzin. Natuurlijk is het niet leuk om deel uit te maken van iets dat aan flarden wordt gescheurd, maar ik kan niet zeggen dat ik het niet begrijp".

Wankelende toekomst voor Sony's Universe
Ondertussen blijft Madame Web ondermaats presteren. Sommige mensen noemen het al de slechtste superheldenprent uit de geschiedenis en deze heeft zelfs Morbius van de bedenkelijke troon gestoten. Alle hoop van Sony is dus nu gevestigd op zowel Venom 3 als Kraven the Hunter.



NieuwsFilm

meest populair