De nieuwe 'Twilight' wordt compleet anders dan je denkt

De nieuwe 'Twilight' wordt compleet anders dan je denkt

Na de vijf uiterst succesvolle 'Twilight'-films krijgen we nu een 'Twilight'-animatieserie.

Van 2005 tot en met 2008 verschenen de eerste vier boeken in de geliefde tienerboekenreeks Twilight van schrijver Stephenie Meyer. Al in 2008 verscheen de eerste van de vijf uiterst succesvolle bioscoopfilms die gezamenlijk zo'n $3,4 miljard opleverden aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Na de eerste vier boeken schreef Meyer nog twee boeken, namelijk Life and Death: Twilight Reimagined uit 2015 en Midnight Sun uit 2020. Even geleden werd onthuld dat er werd gewerkt aan een nieuwe Twilight-verfilming.

Anders
Lionsgate Television meldde vorig jaar dat ze werkten aan een tv-serie gebaseerd op de boekenreeks. Nu wordt via Deadline duidelijk dat die tv-serie een animatieserie wordt. Dit onthulde Michael Burns, vicevoorzitter van Lionsgate, tijdens de conferentie Morgan Stanley.

"We gaan door met de Twilight-serie, een animatieserie, ik denk dat daar veel belangstelling voor zal zijn," was de korte boodschap van Burns.

Remake?
Het is compleet onduidelijk welke boeken er worden gebruikt voor het verhaal in de animatieserie. Duidelijk is wel dat Sinead Daly, bekend van Raised by Wolves, het script heeft geschreven.


De Twilight-films met rollen van acteurs Kristen Stewart (Bella Swan) en Robert Pattinson (Edward Cullen) is onder een grote groep fans erg populair. Toch worden de films vaak belachelijk gemaakt, aangezien het acteerwerk van de meeste acteurs als erg matig wordt bestempeld. Dit neemt niet weg dat Stewart, Pattinson en andere acteurs hun carrière te danken hebben aan de reeks.

Films op Netflix
Wil je de vijf films nog een keer zien, dan vind je deze op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair