Disney-baas over het bekritiseerde superheldengenre: "Wij hebben een plan"

Disney-baas over het bekritiseerde superheldengenre: "Wij hebben een plan"

Bob Iger zegt dat ze bij Marvel zullen gaan voor kwaliteit over kwantiteit.

De laatste tijd komen er alsmaar vaker berichten langs over de 'superheldenvermoeidheid' in Hollywood. Hier liet Captain America-acteur Chris Evans zich eerder deze week al over uit, net zoals Paul Dano, die The Riddler speelt in The Batman. Nu is de grote Disney-baas Bob Iger aan de beurt.

Superheldenfilms scoren minder goed dan voorheen. Enkele jaren geleden was elke Marvel en DC-blockbuster een groot succes, maar dat is al enige tijd niet langer het geval. Disney-CEO Iger denkt echter niet dat de bioscoopgangers genoeg hebben van het superheldengenre.

Reactie
Zo begint Iger: "Ik hoor vaak dat er wordt gesproken dat mensen het superheldengenre moe zijn, maar dat klopt niet. Bioscoopgangers willen gewoon geweldige films zien. Wanneer je iets geweldigs opbouwt en neerzet, dan komen de fans wel. Daar zijn talloze voorbeelden van".

"Wij hebben al vaker zulke films weten neer te zetten, net zoals andere studio's. Kijk bijvoorbeeld naar 'Oppenheimer'. Een geweldige film. Ons plan bij Marvel is om minder films en series te maken, maar te mikken op hogere kwaliteit".

Toekomst
Iger vervolgt: "We hebben het over veel verschillende projecten gehad en we hebben inzicht waar we de komende jaren aan gaan werken. We hebben een heel stappenplan uitgestippeld en hier werkt een heel sterk team aan".



NieuwsFilm

meest populair