Krijgen we dan nooit een afsluiter voor de geliefde avonturenreeks van Nicolas Cage?

Krijgen we dan nooit een afsluiter voor de geliefde avonturenreeks van Nicolas Cage?

'National Treasure' kreeg een vervolg met 'National Treasure: Book of Secrets', maar een derde film is er nog steeds niet gekomen.

Nicolas Cage heeft heel wat films gemaakt. Een van die films was de geliefde avonturenfilm National Treasure uit 2004, die een vervolg kreeg met National Treasure: Book of Secrets uit 2007. Er was altijd een plan om ook een derde film in de reeks uit te brengen, maar die is er nog altijd niet gekomen.

National Treasure is geregisseerd door Jon Turteltaub met Cage in de hoofdrol. Ook Harvey Keitel, Jon Voight, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean en Christopher Plummer spelen mee in de film. Turteltaub kwam terug voor het vervolg met Cage die zijn rol hernam net als Voight, Keitel, Kruger en Bartha.

Verhaal
In National Treasure volgen we Benjamin Franklin Gates (Cage), een historicus en schattenjager, die samen met computerexpert Riley Poole (Bartha) en archivaris Abigail Chase (Kruger) op zoek gaat naar een grote verloren vrijmetselaarsschat, waarvan een kaart verborgen is op de achterkant van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

In het vervolg gaat Gates opnieuw op avontuur om de naam van zijn familie te zuiveren. Deze keer gaat hij op zoek naar een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth, waar naar verluidt cruciale informatie staat over de moord op president Abraham Lincoln. Om de onschuld van zijn voorouder te bewijzen en de waarheid achter de moord te achterhalen, begint Gates aan een wereldwijde zoektocht, opnieuw vergezeld door Riley Poole en Abigail Chase.

Derde film
In het begin was het nooit de bedoeling dat National Treasure een vervolg kreeg, maar door het financieel succes van de film, werd er toch een tweede film gemaakt. In 2008 verklaarde regisseur Turteltaub dat het team achter de films de tijd zou nemen voor een andere National Treasure-sequel. In 2013 bevestigde Turteltaub dat alle betrokkenen bij de eerste twee films een derde film willen maken, zeggende: "We willen de film maken, Disney wil de film maken. We hebben gewoon de grootste moeite met het schrijven ervan. Ik wed dat we binnen twee jaar die film aan het opnemen zijn. Ik zou zeggen dat we ongeveer halverwege zijn."


Maar twee jaar later was de film er nog altijd niet. In 2016 bevestigde Cage dat de film nog steeds in het schrijfproces zat en in 2018 herhaalde Turteltaub dat een scenario voor een mogelijke derde film dichtbij was, maar Disney was er nog steeds niet helemaal van overtuigd. In 2020, na jaren van ontwikkelingsproblemen, werd aangekondigd dat een derde film officieel vooruitgang boekte met een scenario van Chris Bremner en met de oorspronkelijke cast die terug zou keren.

Serie
In 2022 organiseerde Cage een AMA (Ask Me Anything) thread op Reddit waar hij commentaar gaf op de mogelijkheid van toekomstige afleveringen: "Nee, de prioriteit was om er een tv-serie van te maken, dus ik zou zeggen waarschijnlijk niet."


Uiteindelijk is de derde National Treasure-film er nog altijd niet. In de plaats werd er een serie gemaakt, net zoals Cage zei, die als vervolg dient op de films. National Treasure: Edge of History kwam uit op Disney+ in 2022 met Lisette Olivera in de hoofdrol als Jess, een twintiger die op avontuur gaat om de geschiedenis van haar familie te ontrafelen. Cage bevestigde dat hij zijn rol niet zou hernemen voor de serie, maar Bartha en Keitel zijn wel even te zien in de serie. National Treasure: Edge of History werd na één seizoen stopgezet.

Kijken?
Het is intussen 17 jaar geleden dat de tweede National Treasure-film uitkwam en nog steeds wordt er gespeculeerd over een derde film. Zo bevestigde Jerry Bruckheimer, die als producent bij de franchise betrokken was, dat er nog steeds gewerkt wordt aan een scenario voor een derde film. Of National Treasure 3 er dus ooit komt is nog steeds een groot vraagteken.


Je kan National Treasure bekijken op Disney+. Ook het vervolg, National Treasure: Book of Secrets, en de serie, National Treasure: Edge of History, zijn er te vinden.

NieuwsFilm

meest populair