Een van de beste films aller tijden 'Interstellar': ken jij al deze feitjes?

Een van de beste films aller tijden 'Interstellar': ken jij al deze feitjes?

Bijna een andere regisseur, een lucratieve maisdeal en oncomfortabele outfits.

Vorig jaar wist Christopher Nolan weer eens hoge ogen te gooien met Oppenheimer, maar de regisseur is verantwoordelijk voor de nodige andere pareltjes. Denk bijvoorbeeld maar aan Inception (hier verscheen recentelijk nog een artikel over) en natuurlijk Interstellar. Ken jij echter alle feitjes over de laatstgenoemde film?

In 2014 leverde Nolan ons weer eens een pareltje, namelijk Interstellar. Op IMDb staat deze op een hele mooie 8,7, waardoor deze in de top 25 beste films aller tijden pronkt. Ken jij echter al deze weetjes hieronder?

Anders
Interstellar had er heel anders uit kunnen komen te zien als ze zouden zijn gegaan voor de oorspronkelijke regisseur. Niemand minder dan Steven Spielberg zou hiermee aan de slag gaan. De regisseur tekende al in 2006 voor dit project en werd bijgestaan door Christopher Nolans broer, Jonathan Nolan.

Spielberg besloot hier uiteindelijk toch vanaf te zien, aangezien hij de voorkeur gaf aan andere projecten. Jonathan stapte hierna op de studio af en liet hun weten dat dit project hun broer misschien wel eens zou kunnen interesseren. Christopher nam vervolgens het stokje over.

Project
Nolan ging hier behoorlijk ver komen. Zo liet de regisseur voor de 'cornfield chase'-scène maar liefst 500 hectaren aan mais planten, alleen zodat hoofdrolspeler Matthew McConaughey hier door kon knallen. Wel verkocht de regisseur de overgebleven maiskolven door en hield een mooi 'zakcentje' over.


Helaas liep het niet allemaal op rolletjes voor Anne Hathaway. Er zat een scheur in haar astronautenpak, waardoor het ijskoude water tijdens de indrukwekkende tsunami golf in haar pak kwam te zitten. Hierdoor kreeg zij zelf last van hypothermie. De outfits van Hathaway en Matt Damon waren sowieso allesbehalve comfortabel.

'Bedankje'
Ook een leuke knipoog naar alle inspiratie die Nolan op had gedaan voor deze film is te zien in de scènes waarin boeken voorkomen.


Alle boeken en manuscripten die de regisseur had gelezen om zich voor te bereiden voor Interstellar komen dan ook in de blockbuster voorbij, op bureaus en boekenplanken.

NieuwsFilm

meest populair