Deze kaskraker van Disney was 5 jaar geleden onverwacht de best bezochte film van Nederland

Deze kaskraker van Disney was 5 jaar geleden onverwacht de best bezochte film van Nederland

In Nederland was 'The Lion King' de best bezochte film van 2019. Een verrassing!

In het verleden hebben we al de grootste hits en flops aan de wereldwijde box-office van een bepaald jaar besproken. Nu kijken we terug op de films die in Nederland de meeste mensen naar de bioscoop wisten te krijgen.

We blikken terug naar 2019, het jaar van kaskrakers als Avengers: Endgame, Joker, Star Wars: The Rise of Skywalker. In Nederland wist de remake van The Lion King al deze films te overtreffen.

Remakes
Walt Disney Pictures heeft in de laatste jaren de smaak te pakken wat betreft de live-action-remakes van hun klassieke animatiefilms. Sinds Maleficent uit 2014 is er elk jaar wel een live-action-remake uitgekomen.

In 2019 kwamen er zelfs vijf verschillende remakes uit, namelijk Dumbo, Aladdin, Maleficent: Mistress of Evil, Lady and the Tramp en natuurlijk The Lion King. De laatstgenoemde staat nog steeds in de top 10 meest lucratieve films aller tijden. Het is dan ook niet verrassend dat het de best bezochte film van ons land was dat jaar.

Enorm succes
Regisseur Jon Favreau trapte in 2008 al het Marvel Cinematic Universe af voor Disney met Iron Man. Acht jaar later maakte hij een remake van The Jungle Book. Deze remake was een enorm succes, dus besloot Disney groen licht te geven voor een remake van The Lion King.


The Jungle Book wist al bijna een miljard dollar om te zetten aan de box-office, maar het succes van The Lion King was met een omzet van ruim 1,6 miljard dollar zowat van een andere wereld. In Nederland bracht de film ruim 34 miljoen dollar op en werd hij door meer dan drie miljoen mensen bezocht.

Prequel
Naar aanleiding van het succes van de remake, werd er een prequel genaamd Mufasa: The Lion King aangekondigd in 2020. Deze film focust zich op een jongere versie van Mufasa en hoe hij de 'Lion King' werd.


Ook zien we hoe de rivaliteit tussen Mufasa en Scar ontstond. Mufasa: The Lion King verschijnt in december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair