Alles over Messi, de hond uit 'Anatomy of a Fall', die eigenlijk ook een Oscar verdiende

Alles over Messi, de hond uit 'Anatomy of a Fall', die eigenlijk ook een Oscar verdiende

Hond Messi speelde een belangrijke rol bij de Oscars en in 'Anatomy of a Fall' en won eerder een Palm Dog.

Bij de uitreiking van de Oscars nam de hond Messi een belangrijke plek in. Hij kreeg extra aandacht tijdens de show en was te zien bij de voorbereidingen.

De border collie eindigde de Oscars-avond zelfs met een plasje op de Hollywood-ster van Matt Damon, in verband met de jarenlange 'vete' van Matt en Jimmy. Dat was de manier van het team van Jimmy Kimmel om zijn belangrijke rol toch onder de aandacht te brengen. Als dier kan Messi immers geen Oscar krijgen.

Een echt personage
De 7-jarige border collie won wel eerder een onofficiële Palm Dog bij het Cannes Festival. Messi speelde in de film Anatomy of a Fall namelijk een belangrijke rol als blindengeleidehond. Hij raakte vergiftigd door pijnstillers en moest gered worden. Die dramatische scène bleek cruciaal voor de hoofdverdachte.

Hier in dit artikel van The Wildest vertelde zijn trainer hoe die scène geoefend werd. Laura Martin Contini zei: "Ik werkte met hem als hij moe was. Ik legde hem dan in die specifieke positie met de tong uit de bek."

Flink wat werk
Messi is ook echt een filmpersonage met scènes gefilmd vanuit zijn standpunt. Zijn trainer vertelde over de filmopnamen: "Er waren 22 dagen gepland met de hond. Dat is erg veel. Het team was geweldig en er was veel aandacht voor hem. Hij was ieders favoriet en kreeg alle tijd."



Ook zei ze over zijn gevoel voor drama en zijn acteertalent: "Het was een uitdaging om alle posities goed te krijgen, maar Messi is de beste hond om mee te werken. Hij is erg intelligent en leert snel. Buiten dat had hij genoeg ruimte om veel te spelen met iedereen." Meer in de YouTube-video van The Hollywood Reporter.

NieuwsFilm

meest populair