Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Sobibor (2018)
Regie: Konstantin Khabensky | Cast: Konstantin Khabensky, Christopher Lambert, Mariya Kozhevnikova, e.a. | Te zien op: Netflix / Videoland
De Joodse Sovjet-officier Alexander is krijgsgevangene in kamp Sobibor, één van de vier vernietigingskampen in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vastbesloten te ontsnappen bedenkt hij in het diepste geheim het onmogelijke; hij organiseert een enorme opstand en weet met honderden mede-gevangen te ontsnappen aan de gaskamer.



All Quiet on the Western Front
Regie: Edward Berger | Cast: Felix Kammerer, Albert Schuch, Aaron Hilmer, e.a. | Te zien op: Netflix
De zeventienjarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog met zijn vrienden Albert en Muller vrijwillig in het Duitse leger. Ze worden naar het westfront gestuurd, maar hun enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven. Paul moet zijn ideeën over de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter heeft hij geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde.
 


Inglourious Basterds (2009)
Regie: Quentin Tarantino | Cast: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, e.a. | Te zien op: Netflix / Prime Video / SkyShowtime
De joodse Shosanna Dreyfus ziet met haar eigen ogen hoe haar familie op brute wijze wordt omgebracht door de Duitsers. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze de eigenaar wordt van een bioscoop. Later wordt Dreyfus gedwongen om een nazi-première te houden, maar haar filmtheater blijkt ook de plek die een groep Amerikaanse soldaten heeft uitgekozen voor een confrontatie.



NieuwsFilm

meest populair