Al Pacino over geruchtmakende Oscars situatie: 'Producenten namen het besluit'

Al Pacino over geruchtmakende Oscars situatie: 'Producenten namen het besluit'

De producenten hadden een andere opzet bedacht voor de bekendmaking dit jaar.

Al Pacino heeft gereageerd op de controverse rondom zijn optreden tijdens de Oscars. De acteur noemde geen enkele van de tien genomineerden voor beste film van het jaar. In plaats daarvan opende hij de envelop direct om de winnaar bekend te maken.

De bekendmaking van Oppenheimer als de beste film verliep nogal onhandig. De acteur, die de Oscar won voor beste acteur in Scent of a Woman, opende na een korte inleiding de envelop en zei: "En mijn ogen zien Oppenheimer".

Niemand kwetsen
In een statement verklaart Pacino de keuze van de producenten: "Ik wil gewoon duidelijk maken dat het niet mijn bedoeling was om ze weg te laten, maar eerder een keuze van de producenten om ze niet opnieuw te laten noemen, aangezien ze individueel werden belicht gedurende de hele ceremonie."

Pacino voegde eraan toe dat hij zich realiseerde dat genomineerd worden een enorme mijlpijl is en niet erkend worden pijnlijk en beledigend is. Omdat hij zich verbonden voelt met de filmmakers, acteurs en producenten en meeleeft, voelde hij zich genoodzaakt deze verklaring af te leggen.

Te lange show
Ook Oscars-producent Molly McNearney vertelde dat "het een creatieve beslissing was" om Pacino niet alle 10 genomineerde beste films te laten noemen. Het team was bezorgd dat anders de show te lang zou duren, en de fragmenten waren bovendien al tijdens de ceremonie vertoond.


Toen de Oscars-presentator Jimmy Kimmel werd gevraagd naar het ongemakkelijke moment van Pacino, zei hij grappend: ""Ik denk dat hij nooit een prijzenceremonie heeft gekeken. Het lijkt erop dat iedereen in Amerika het ritme kent van hoe het hoort te gaan... tot aan de 'En de Oscar gaat naar...' Maar niet Al Pacino!"

Nieuwe Pacino films
Al Pacino zal vanaf maart te zien zijn in de nieuwe thriller Knox Goes Away en ook speelt hij in het door Johnny Depp geregisseerde Modi, waarvan onlangs de eerste foto's verschenen.



NieuwsFilm

meest populair