Deze iconische 'The Godfather'-tekst werd geïmproviseerd tijdens de opnames

Deze iconische 'The Godfather'-tekst werd geïmproviseerd tijdens de opnames

Het is misschien wel de bekendste quote van de wereldberoemde en geliefde trilogie.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur een tekst of scène improviseert maar dit dan toch in de film blijft zitten. Zo'n moment zit ook in de iconische The Godfather, waarin acteur Richard S. Castellano zelf op de proppen kwam met een quote die vandaag de dag behoorlijk bekend is.

In de film komt de Godfather bijna om het leven, wanneer zijn vijanden een aanslag op zijn leven plegen. Hij overleeft dit echter en is hierna uit op wraak. Hij vraagt dan ook aan een van zijn trouwe huurmoordenaars, Peter Clemenza, om Paulie uit te schakelen, die mede verantwoordelijk is voor zijn veiligheid.

Improvisatie
De regisseur van de film, Francis Ford Coppola, vindt het normaal gesproken belangrijk dat zijn acteurs het script streng volgen, maar de improvisatie van Castellano vond hij zo goed passen dat hij besloot deze toch in The Godfather te behouden.

Het gaat hier om de zin: "Leave the gun. Take the cannoli". De acteur vond dit goed bij zijn personage passen, aangezien hij hiermee aantoont hoe vaak hij al mensen uit de weg heeft geruimd en hoe dit voor hem de normaalste zaak van de wereld is.

Komisch
De scène wordt hierdoor ook komischer, waardoor de kijker, net zoals de moordenaars, minder moeite hebben met het meemaken van een moord. Coppola vond het zelf dan ook een krachtig en memorabel moment, dat werd toegevoegd aan de film zelf.


Ondanks het feit dat het gaat om maar enkele woorden, is het een van de meest iconische momenten uit de film geworden. Het benadrukt niet alleen de nonchalance van Clemenza, maar voegt ook een vleugje humor toe aan een anderszins gespannen situatie.

Quote
Niet alleen de quote was en is nog steeds enorm populair. The Godfather wordt nog steeds gezien als een van de beste films aller tijden. Ook de hele trilogie werd sterk onthaald, al was de acteerprestatie van een actrice in het afsluitende deel wel iets minder...

NieuwsFilm

meest populair