De introscène van The Bride in 'Kill Bill' blijft ongeëvenaard in het actiegenre

De introscène van The Bride in 'Kill Bill' blijft ongeëvenaard in het actiegenre

'Kill Bill Vol. 1' opent met een introscène, die je helemaal niet zou verwachten in een actiefilm.

Quentin Tarantino is een van de beste regisseurs van deze tijd en met Kill Bill, zijn vierde film, toonde hij hoe goed hij is. Met de introscène van Kill Bill Vol. 1 zorgde hij voor een verfrissende manier om de actieheld in de film te introduceren.

Kill Bill wordt nog steeds gezien als een van de beste films ooit. Tarantino bedacht Kill Bill als een eerbetoon aan de film Lady Snowblood uit 1973, grindhouse cinema, martial arts films, samurai cinema, blaxploitation en spaghettiwesterns. Hij schreef de film samen met Uma Thurman, die de hoofdrol speelt in de film.

Verhaal
In Kill Bill volgen we een voormalige huurmoordenaar, simpelweg 'the Bride' genoemd en , gespeeld door Thurman. Ze ontwaakt uit een coma van vier jaar nadat haar vroegere geliefde haar geprobeerd heeft te vermoorden op haar trouwdag.

Ze wil wraak nemen op iedereen die aan haar verliezen heeft bijgedragen, onder wie een groep huurmoordenaars bekend als het Deadly Viper Assassination Squad, gespeeld door Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah en Vivica A. Fox, en hun leider Bill (David Carradine), nadat ze hebben geprobeerd haar en haar ongeboren kind te doden. Haar reis brengt haar naar Tokio, waar ze strijdt tegen de yakuza.

Introscène
De introscène van Kill Bill Vol. 1 zorgt voor een verfrissend beeld van de typische introductie van actiehelden. In plaats van The Bride te presenteren in een positie van kracht, zien we haar op haar meest kwetsbaar: bebloed, gekneusd en ogenschijnlijk verslagen. Deze onverwachte kwetsbaarheid trekt onmiddellijk de aandacht van het publiek, wat een gevoel van empathie en intrige creëert.


Het daagt de conventionele opvattingen van een held uit en zet de toon voor een verhaal dat net zozeer gaat over veerkracht en overleven als over wraak. Het contrast tussen de ingetogen zwart-wit beelden en de gesuggereerde dreigende gewelddadigheid creëert een onvergetelijke spanning die het podium vormt voor een cinematografische reis vol diepgang en complexiteit.

Twee delen
Kill Bill Volume 1 is de eerste van twee Kill Bill-films die in één productie zijn gemaakt. Ze waren oorspronkelijk bedoeld voor een enkele release, maar de film, met een speelduur van meer dan vier uur, werd in tweeën verdeeld. Hierdoor hoefde Tarantino geen scènes te schrappen.


Kill Bill Volume 2 werd zes maanden later uitgebracht en was net als het eerste deel een groot succes. In het tweede deel vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen tegen het Deadly Viper Assassination Squad en hun leider Bill.

Kijken?
Je kan Kill Bill Vol. 1, met deze geweldige introscène, terugvinden op Videoland of je kan de film ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Kill Bill Vol. 2 kan je ook terugvinden op Videoland en kan je ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair