Acteurs die niet meer hetzelfde waren na een grote rol: Bill Skarsgård in 'It'

Acteurs die niet meer hetzelfde waren na een grote rol: Bill Skarsgård in 'It'

De acteur bezorgde de kijkers nachtmerries, maar zichzelf blijkbaar ook.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent in de huid kruipt van een personage en daarvoor behoorlijk ver gaat. Hier weet Bill Skarsgård alles vanaf, want een van zijn bekendste rollen was niet makkelijk.

Het gaat hier om het It-tweeluik, gebaseerd op de wereldberoemde boeken van Stephen King. In de films is de hoofdrol weggelegd voor Skarsgård, die in de huid kruipt van de angstaanjagende Pennywise.

Clown
Pennywise is voornamelijk te zien als een behoorlijk enge clown, maar het is eigenlijk een gedaantewisselende boosaardige entiteit. Hij voedt zich met de angst van zijn slachtoffers en dan wel voornamelijk met die van kinderen.

Om hen aan te lokken toont hij zich vaak als clown, maar ook gaat hij al achter zijn 'prooi' aan in hun nachtmerries. Ook krijgen ze hem al vaker te zien tijdens gruwelijke gebeurtenissen. Skarsgård zet de rol sterk neer, maar makkelijk was dit allesbehalve.

Nachtmerrie
Wat blijkt, Skarsgård dook zo diep in het personage van Pennywise dat hij deze na de opnames nog maar lastig los kon laten. De acteur, eveneens bekend van John Wick 4, liet weten dat hij zich lang klaarstoomde voor de rol om deze zo overtuigend mogelijk neer te zetten.


Hiervoor bestudeerde hij het personage een lange tijd, maar hij kwam daarna niet meer van hem af. Zo zegt de acteur dat hij Pennywise ook in zijn nachtmerries opdook en begon hij hem zelfs in zijn visioenen te zien. Hier heeft Skarsgård maandenlang last van gehad.

Meer
Dit betekent echter niet dat Skarsgård geen horrorfilms meer wil spelen. Hij zal namelijk de hoofdrol spelen in The Crow-reboot, waar recentelijk nog de eerste trailer van verscheen, die hier te zien is. Wil je meer weten over zijn rol als Pennywise? Bekijk dan het filmpje hieronder.



NieuwsFilm

meest populair