DC Studios gaat met 'Teen Titans' de strijd aan met Marvels 'Young Avengers'

DC Studios gaat met 'Teen Titans' de strijd aan met Marvels 'Young Avengers'

DC Studios laat er met de aankondiging van 'Teen Titans' geen gras over groeien.

Vorig jaar werd bekend dat regisseur James Gunn en producent Peter Safran de rollen van co-CEO's van DC Studios op zich gingen nemen om de DC-franchise nieuw leven in te blazen. Er zijn inmiddels al heel veel projecten binnen het nieuwe DCU aangekondigd, maar de recente aankondiging van een Teen Titans-film komt erg overeen met een bepaalde richting waar Marvel Studios al een tijdje naartoe lijkt te gaan.

Het DCU is nog niet eens van start gegaan, maar Gunn en Safran maken al flinke stappen met hun toekomstige producties.

Teen Titans
De Teen Titans is een zeer geliefd superheldenteam dat is opgericht door bekende sidekicks van Justice League-helden als Batman, Wonder Woman en The Flash. Zo bevatten de meeste versies van het team wel Dick Grayson/Nightwing, Donna Troy/Wonder Girl en Wally West/Kid Flash.

Ook zijn de populaire personages Beast Boy, Starfire, Raven en Cyborg vrijwel altijd van de partij. Het team heeft al meerdere animatieseries gehad en onlangs kwam ook de live-action-serie ten einde na vier seizoenen. De overstap naar het witte doek is dan ook logisch.

Young Avengers
De aankondiging van de Teen Titans-film is best toevallig als je kijkt naar wat concurrent Marvel Studios de laatste jaren aan het doen is. De laatste jaren worden en steeds meer nieuwe jonge helden/sidekicks geïntroduceerd in het MCU.


Het was dan ook niet zo vergezocht om te concluderen dat Marvel Studios plannen had voor een Young Avengers-project, iets wat vrijwel werd bevestigd in een scène na de aftiteling van The Marvels.

Tegelijk
In de desbetreffende scène ontmoetten Kamala Khan/Ms. Marvel (Iman Vellani) en Kate Bishop/Hawkeye (Hailee Steinfeld) elkaar. Kamala biedt Kate een plek in haar nieuwe team van jonge superhelden aan, wat natuurlijk betekent dat we dit team binnenkort in actie gaan zien.


Het is nog niet duidelijk wanneer Teen Titans en het Young Avengers-project zullen verschijnen, maar het is opvallend dat Marvel en DC gelijktijdig bezig zijn met het ontwikkelen van projecten over teams met dezelfde invalshoek.

NieuwsFilm

meest populair