Deze totaal onbekende film bevat de langste vechtscène aller tijden

Deze totaal onbekende film bevat de langste vechtscène aller tijden

In de Japanse film 'Crazy Samurai: 400 vs. 1' is er de langste vechtscène ooit te zien.

Vechtscènes kunnen soms lang duren in actiefilms, maar er is een film die de langste vechtscène aller tijden bevat en dat is niet de film die je zou denken. Crazy Samurai: 400 vs. 1, ook getiteld Crazy Samurai Musashi, is een Japanse actiefilm geregisseerd door Yûji Shimomura en geschreven door Atsuki Tomori.

Crazy Samurai: 400 vs. 1 kwam uit in 2020, maar er werd al gewerkt aan de film sinds 2011. De lange vechtscène was toen al gefilmd, maar het project bleef onafgewerkt liggen gedurende negen jaar. In 2018 wist de productie genoeg geld in te zamelen om de film af te ronden via crowdfunding en de film uiteindelijk uit te brengen.

77 minuten
Crazy Samurai: 400 vs. 1 is losjes gebaseerd op het eenmansgevecht van de legendarische Japanse zwaardvechter Miyamoto Musashi tegen de Yoshioka-clan. Miyamoto wordt in de film gespeeld door Tak Sakaguchi, die in de film in totaal 588 tegenstanders doodt in plaats van de 400 die in de titel staat.

Die 588 tegenstanders worden gedood gedurende die lange vechtscène, die in totaal 77 minuten duurt en zo 's werelds langste vechtscène ooit is in een film. Het was ook de eerste keer dat een vechtscène zo lang duurde in een film en het werd allemaal in een enkele opname opgenomen waardoor Sakaguchi, die Miyamoto speelt, ook echt 77 minuten lang heeft gevochten. Zijn uitputting aan het einde van de film was dan ook echt.

Eerlijke weergave
Crazy Samurai: 400 vs. 1 zelf duurt maar anderhalf uur, dus het grootste deel van de film bestaat uit de vechtscène. Hierdoor is er niet echt een verhaal en karakterontwikkeling in de film, wat mogelijk niet aantrekkelijk is voor kijkers die niet bekend zijn met de bekwaamheid in vechtsporten.


De film geeft wel een eerlijke weergave van de praktische complicaties van het filmen van actie. Hoewel het zwaardgevecht in de film niet de verfijnde pracht heeft van sommige van de beste zwaardgevechten in films, is het een indrukwekkende weergave van praktisch meesterschap.

Praktische eisen
De praktische eisen van het filmen van de ambitieuze vechtscène zijn duidelijk met de acteur die verschillende verwondingen opliep zoals gebroken vingers en gekneusde ribben, het gebruik van CGI-bloed en het buiten beeld verwijderen van verslagen tegenstanders. Ondanks deze gebreken is de film een opmerkelijke praktische prestatie.


Crazy Samurai: 400 vs. 1 is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de film echt wil zien, zal je de dvd of blu-ray ervan moeten kopen.

NieuwsFilm

meest populair