Zin in een duivelse horrorfilm? Dit is wanneer 'The First Omen' in de bioscoop te zien is

Zin in een duivelse horrorfilm? Dit is wanneer 'The First Omen' in de bioscoop te zien is

Heel binnenkort zal je kunnen griezelen in de bioscoop met de nieuwe film 'The First Omen'.

Fans van horror zullen heel binnenkort kunnen gaan griezelen in de bioscoop met de nieuwe film The First Omen. Het is geregisseerd door Arkasha Stevenson, die haar regiedebuut maakt met deze film. Het is een prequel van The Omen (1976) en de zesde film in The Omen-franchise.

The First Omen speelt zich af in 1971 in Rome, waar de film onder andere ook gedraaid werd. Gebouwen in Villa Parisi en een boerderij in Procoio werden gebruikt om het weeshuis af te beelden. Production designer Eve Stewart verklaarde: "We wilden dat het een heel uniek en mooi gebouw zou zijn, en aangezien we niet alles binnen één gebouw konden vinden, hebben we drie gebouwen samengevoegd en ervoor gezorgd dat ze allemaal goed met elkaar verbonden waren."

Verhaal
In de film spelen onder andere Nell Tiger Free, Tawfeek Barhom, Sônia Braga, Ralph Ineson en Bill Nighy. Ineson speelt de rol van Vader Brennan, een priester die Margaret waarschuwt voor een samenzwering binnen de kerk. Dit personage verschijnt ook in de film uit 1976, waarin hij wordt gespeeld door Patrick Troughton.

The First Omen volgt Margaret Daino (Free), een jonge vrouw uit Amerika die naar Rome wordt gestuurd om daar een leven in dienst van de kerk te beginnen. Daar stuit ze op een donker kwaad dat haar doet twijfelen aan haar eigen geloof. Een angstaanjagende samenzwering, die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen, wordt tegelijkertijd stapsgewijs blootgelegd.

Kostuums
De kostuums die gedragen worden in de film zijn ontworpen door kostuumontwerper Paco Delgado, die wilde dat de kostuums een gotisch gevoel zouden hebben. Hij ontwierp lichte kleding die met de wind meebeweegt, zodat het zou passen bij de visie van "de figuren die min of meer zweven door de gangen."


De meisjes in het weeshuis waren gekleed in kostuums uit de jaren 1940-1950, ook al speelt de film zich af in de jaren 1970. De crew wilde hiermee een specifieke sfeer creëren. Voor de uitstraling van Margaret liet Delgado zich inspireren door de mode van Yves Saint Laurent uit de jaren 1970.

In de bioscoop
Klaar om te griezelen? The First Omen is vanaf 11 april te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair