Netflix pakt uit met hele gave scifi-reeks 'The Maze Runner'

Netflix pakt uit met hele gave scifi-reeks 'The Maze Runner'

Vanaf 1 april kijk je de drie 'Maze Runner'-films op de streamingdienst (en nee, dat is geen grap).

Netflix pakt binnenkort uit met alle delen uit een gave filmreeks: The Maze Runner. In deze spannende reeks moet een groep jongens zien te ontsnappen uit een enorm, levend doolhof vol gevaren en het opnemen tegen een duistere organisatie.

The Maze Runner-films zijn gebaseerd op de gelijknamige jeugdboekenserie van James Dashner. In totaal verschenen er drie delen: The Maze Runner (2014), Maze Runner: The Scorch Trials (2015) en Maze Runner: The Death Cure (2018).

Verhaal
De films draaien om de zestienjarige Thomas (vertolkt door Dylan O'Brien), die op een dag wakker wordt in een levensgevaarlijk labyrint met een hoop andere jongens. Herinneringen aan zijn verleden heeft hij niet meer.

Wel heeft hij terugkerende dromen over een schimmige organisatie, waarvan hij later leert dat deze achter het doolhof zitten. De jongens weten met succes te ontsnappen en gaan achter die organisatie aan.

Succes
De drie delen brachten in totaal zo'n 950 miljoen dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Hoewel de films daarmee wat minder succesvol zijn dan andere jeugdfilmseries als The Hunger Games, blijft de reeks populair.



Netflix heeft nu dus aangekocht dat de drie films binnenkort beschikbaar komen. Vanaf 1 april kijk je de reeks op de streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair