4 epische scifi-films om vanavond te kijken

4 epische scifi-films om vanavond te kijken

Liefhebbers opgelet: deze gave films kijk je nu op streaming en vod.

Op de verschillende streamingdiensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier scifi-films voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Bumblebee (2018)
Regie: Travis Knight | Cast: Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., e.a. | Te zien op: SkyShowtime
Bumblebee houdt zich als gele kever schuil voor de Decepticons in een autokerkhof in een kleine Californische badplaats. De avontuurlijke tiener Charlie vindt hem daar en neemt hem mee naar huis om hem op te knappen. Hoewel Charlie in eerste instantie schrikt wanneer ze ontdekt dat de auto eigenlijk een robot is, raken de twee al snel bevriend en nemen ze het samen op tegen de vijand.



Avatar: The Way of Water (2022)
Regie: James Cameron | Cast: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, e.a. | Te zien op: Disney+
Kolonel Quaritch is teruggekeerd als Na'vi-avatar en is uit op wraak. De bevolking van Pandora wordt opgejaagd met groot militair geschut. Jake, Neytiri en hun kinderen besluiten dat ze er goed aan doen om onder te duiken. Ze voegen zich bij een zeeclan, waar ze kennis maken met nieuwe wonderen en rituelen. Een grote confrontatie kan natuurlijk niet uitblijven. Een epische strijd barst los in en rond het water.



Interstellar (2014)
Regie: Christopher Nolan | Cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, e.a. | Te zien op: Prime Video
De aarde is uitgeput en de mensheid staat op het punt om uit te sterven. Cooper, een gedesillusioneerde weduwnaar en voormalig testpiloot voor NASA, wordt voor een geheime ruimtemissie gevraagd. Hij maakt samen met een groep wetenschappers een reis door een wormgat in een zoektocht naar een andere bewoonbare planeet.



The Matrix (1999)
Regie: Lana en Lilly Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, e.a. | Te zien op: HBO Max / Prime Video
Computerprogrammeur Thomas A. Anderson, die bijklust als hacker, wordt op een dag benaderd door de cyberrebellen Morpheus en Trinity. Zo komt hij erachter dat de wereld niets meer is dan een schijnwerkelijkheid, een computersimulatie om mensen onder controle te houden. Morpheus en Trinity geloven dat Anderson de enige is die deze zogenaamde Matrix kan vernietigen.



NieuwsFilm

meest populair