'Blood Runs Coal' krijgt Oscarwinnaar Cillian Murphy als producent en steracteur

'Blood Runs Coal' krijgt Oscarwinnaar Cillian Murphy als producent en steracteur

Cillian Murphy in hoofdrol en als producent van boekverfilming 'Blood Runs Coal' over beruchte misdaad in mijnen.

Nu Cillian Murphy zijn gouden beeldje heeft veroverd voor zijn rol in Oppenheimer, was het wachten op zijn volgende grote rol. Universal Pictures wilde logischerwijs weer met Murphy in zee en strikte hem voor de adaptie van het boek Blood Runs Coal.

De 47-jarige Murphy is een van de meest gewilde acteurs van Hollywood. Het is dan ook niet verrassend dat de film is opgezet rond hem. Naast de hoofdrol zal hij ook producent van de film zijn.

Beruchte misdaad
Blood Runs Coal vindt plaats in de jaren 60 rond de mijnen van Pennsylvania. Het verhaal draait om Jock Yablonski die als vakbondsleider van mijnwerkers bekend werd vanwege zijn pleidooi voor betere arbeidsomstandigheden.

Na een vakbondsverkiezing beschuldigde Yablonski zijn tegenstander van fraude. Dit kwam hem duur te staan, want het grootste deel van zijn familie werd vermoord. Zijn zoon Chip (Murphy) gaat dan op zoek naar gerechtigheid.

Volgende Murphy films
Hoewel de regisseur nog onbekend is, weten we wel dat Jez Butterworth (Spectre, Ford v Ferrari) samen met John-Henry Butterworth (Indiana Jones and the Dial of Destiny) het script zal schrijven. Het duo werkte eerder aan Edge of Tomorrow.


Murphy zal de komende tijd niet stilzitten. Zo zal hij weer te zien zijn als Tommy Shelby in de Peaky Blinders-film. Daarnaast speelt hij in de Netflix-film Steve en het historische drama Small Things Like These, waarvan je hierboven alvast een clip kan bekijken.

NieuwsFilm

meest populair